Köögitermomeeter (suhkrutermomeeter)

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-30 11:05:28
Juc küsis ühes teises teemas: See ei ole küll koht, kus seda küsida, aga küünalde, seepide ja nende edaspidise tootmisega seotud - kas keegi teab, kus müüakse köögitermomeetrit? Ma ei mõtle lihatermomeetrit, vaid sellist nt, mille saab keeva õli sisse pista ja temperatuuri teada. Ma ei leia kuidagi siit muud kui ainult mingid hirmkallid veini ja lihatermomeetrid, mis kuidagi kohe asja ära ei aja. Mina ostsin tunamullu Kopenhaagenist endale sellise termomeetri: Oleme kasutanud mooside ja karamellisiirupite valmistamisel. Müüakse siis suhkrutermomeetri nime all. Kas keegi midagi sarnast Eesti poodides on näinud?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2008-09-30 17:24:49
Müüakse ka näiteks kondiitritermomeetri nime all, seal Kiika Kööki poes vist oli miski, aga mind see ei rahuldanud, sest skaala kõrgem ots oli ainult kuni kuskil 140c-150c, korralik asi peaks näitama ikka nii 30c kuni 180c (miinimummäär sest õli peab tihti just 180c olema). Parim, mille mina olen siiani leidnud on Salter Confectionary Thermometer, millel on olemas ka kinnitusklõps, millega termomeeter kausi või poti külge kinnitada.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-30 20:35:53
Zapxpxau:
korralik asi peaks näitama ikka nii 30c kuni 180c (miinimummäär sest õli peab tihti just 180c olema).
Minul on Tala Jam Thermometer, näitab 40-200 C (või siis 100-400 F), lisaks on märgitud erinevad pidepunktid (Sterilise, Jam, Soft Ball, Hard Ball, Soft Crack, Hard Crack, Caramel, Deep Fry). Loomulikult on olemas klamber taga, millega poti serva külge kinnitada..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2008-10-01 12:26:17
Tegelikult seal Kiika Kööki poes võib mõni selline korralik eksemplar ka olla, aga minul on õnne sattuda sinna poodi alati siis kui omanikku/juhatajat pole kohal ja see müüjatüdruk seal ei tea asjadest ööd ega mütsi ning ise riiulites ja nurkades tuhnida - pole nii palju aega, et kõik nurgad üle käia.

Zap*

Mari-Liis
Abikokk
2012-08-21 18:08:50
Võtaks suhkrutermomeetri teema taas üles: kas keegi teab, kust oleks Eestis võimalik seda osta? Suhkrukunst.ee lehel on, aga ehk on kusagil poes ka silma jäänud? Kiika Kööki poodi, mida siin 4 aasta taguses vestluses mainitud,enam pole...

Siit nurgast ja sealt nurgast