Spidur Abikokk 2008-09-24 08:50:50 |
Usun et paljud on saanud või vähemalt müügil näinud neid kringleid, millel on täidiseks vahukoor (mingi taimne ollus tegelikult). vot ja minul on küsimus, kuidas see vahukoor sinna sisse ja vahele pritsitakse. Toidutaresse esitasin kunagi ammu sama küsimuse, seal mingi ekspert väistis, et küllaps see ikka keeduatainast kringel on, aga ei ole ju! sai on nagu pärmitaignast sai ikka. Ühesõnaga, aidake rumalukest, see küsimus on painanud mind juba aastaid... | |
Blondie Abikokk 2008-09-24 09:32:46 |
Ma mõtlesin, et ma olen ainuke loll, kes ei tea, nii et ei julgenud küsidagi... :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-24 09:41:26 |
Kas see pole kuidagi sinna valmis kringlile lihtsalt kondiitripressi või mingi spets süstla abil sisse susatud? :O Õhtul kodus vaatan, kas mõni mu tark raamat teab vastust ;) | |
Blondie Abikokk 2008-09-24 09:52:07 |
Minu meelest on siin küsimus see, et kuidas saab kringli seest nii suures ulatuses tühjana valmistada nagu need vahukoorepärjad seda on? Koore ikka kuidagi sisse saab... Muideks, ma ei tea ka seda, kuidas saab moos kommi sisse :D | |
Frieda Abikokk 2008-09-24 11:05:27 |
Great mystery of the world history! :D Siin vastab küsimusele Eesti Pagari tehase juhataja, aga kuidas see täpselt käib, ei selgu ikkagi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-24 11:26:39 |
Aitäh, Frieda! Kopin selle vastuse siia ka: Kuidas saab vahukoor kringli sisse? Vastab Merike Tenso, ASi Eesti Pagar tehase juhataja: Pritsiga pritsitakse. Kringel küpseb ahjus nii, et jääb seest tühjaks, ja pärast ahjust väljatulemist saab kringli vahukoorega täita. Seda saab teha nii käsitsi kui masinaga. Kas kringli sees on ehtne vahukoor ja kui kaua vahukoorega täidetud kringel säilib? Tehtud katsed näitavad, et vahukoorekringel säilib kolm päeva. Võibolla kauemgi, kuid meie seda ei taotle. Kringli sees olev vahukoor on aga tööstuslik, koduse vahukoorega kringel ei kannataks kauplustesse transportimist välja. Tõesti on armsalt ümmargune vastus :) | |