ploomid, kreegi moodi

Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2008-08-24 22:03:25
Meil on maal sellised pisemat sorti ploomid, mis pole päris kreegid, aga selles mõttes kreegi moodi, et kivi ei eraldu, vaid viljaliha on kõvasti selle küljes kinni. Mida neist siis teha? Üks variant: süüa paljalt. SEda me teema, aga neid on ikka veel palju ja nad küpsevad kole ühel ajal. Maitse on muidu igati hea. Tegin veel sellist väikese veega keedetud varianti, et hõõrud läbi sõela. Sellest saab vist nii moosi kui ka mahla? Mina tegin hoopis mehu.. Kas keegi osakb veel midgai kavalat soovitada?
Proua Simpson
Postitusi: 177
Abikokk
2008-08-25 18:57:54
Kas see võiks olla laukapuu, millest sa räägid? vt nt Laukapuu Wikipedias, seal on pilt ka või siitsamast Nami-namist laukamarjad. Nami-namist leidsin sel juhul praegu kolm retsepti: http://nami-nami.ee/otsing.php?val=lauka&action=search&retseptid=on
Leenilii
Postitusi: 161
Abikokk
2008-08-25 21:30:42
Ei ole laukapuu! Need meie ploomid on kreekidest omakorda suuremad, pealegi kasvavad kaugel kontinentaalses Kagu-Eesti kaugeimas tipus. Ma kahtlustan, et see on mingi venelaste sort :)