Laitse lossi pubi, Harjumaa

JM
Abikokk
2008-07-28 17:40:33
Mina käisin nädalavahetusel korraks Eestis emal külas ja siis sõitsime vana suvilakrunti vaatama, tegime Laitse lossis söögipeatuse. Laitse lossi kodulehekülg See on suvel vahva koht! Istuda sai lossirõdul, päike pähe ei paistnud, loss on päris kenasti korda tehtud. Sees paistab olevat suuremaid söögisaalegi (ja saunad vist ka kuskil?), suuremale seltskonnale pidu pidada. Teenindus oli positiivselt naljakas, ettekandjatüdruku meelest olid osad toidud "jube megad" ja suhtlemine ootamatult otsekohene, aga toitu soovitati südamega ja paluti pärast kommentaare kööki kokale edasi andmiseks. Lambalihapelmeenid olid üle ootuste õige maitsega, peaaegu sama head kui Raekoja platsi Troikas. Juustukook oli natuke liiga magus aga emale toodi õunapannkoogid hapukoorega mis olid väga täppi. Muidu oli hea rahulik, vaade muruplatsile ja menüü vahel põnev lossiajalugu. Soovitati lossiviina nõuda aga et me kõik roolis olime, jäi see katsetus ära.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Seenekas
Abikokk
2008-12-28 12:44:09
Laitse lossi pubi on meie perel nö. kodukõrts ja varem sai seal päris tihti käidud. Samuti on peetud seal isa 70-ndat juubelit ja veel muid üritusi. Söökidega oleme ka rahule jäänud ja laiskuseperioodil ka ette helistanud ja koju toonud. Miljöö on mõnusalt rahulik ja muusika meeldiv. Saun asub muide keldrikorrusel ja on ka tore. Nädala pärast ongi planeeritud üks uueaastakokkusaamine. Meeldiv üllatus oli aasta tagasi menüüst leida Kiievi kotlett, mille järgi ammu isu oli, aga polnud kusagil trehvanud.
Seenekas
Abikokk
2009-07-19 09:59:06
Üle pika aja käisime siis kodukõrtsis. Lapsed soovisid vahelduseks väljas süüa. Paistab, et vahetunud on kokk või on mu enda anded arenenud. Mees sõi metskitsepraadi ja mina kala. Kõik muu oli maitsev, aga keedukartulid ei kannatanud järjekordselt kriitikat. Paistab, et tänu nõudmisele osta sisse kooritud kartuleid, kui puudub selleks tegevuseks eraldiasuv ruum (olin ikka siiralt imestunud taolisest reeglist, aga eks neid sirgete kurkide, teatud väljanägemisega lubatud banaanide jm. üllatusi on ka kuuldud), siis on see neil igakevadine probleem. Järele mõeldes on muiugi juba suur suvi. Portsjonid on ikka suured, mul jäi kolmandik järgi, sest palavaga pole keset päeva nii suurt isu. Lapsed olid erinevaid püreesuppe söönud ja sellega enne meie kohalejõudmist hakkama saanud. Seega ei saa muid toite kommenteerida. Magusat ei söönud keegi.