SLOVEENIA

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-05-12 20:43:36
Kuna hakkasime mehega homseks restorani välja otsima, siis otsustasin hakata jutti ka siia kirja panema kohti, kuhu tasuks sisse põigata ja kuhu mitte. Soovitused: As Lounge, Copova 5a, kohe kesklinnas, peatänava äärest keerab kena allee vanalinna. Kohvid-kokteilid-veinid head, tee ei kannata kriitikat (need kotikestes olevad). Pastad on neil väga head, salatitega võib pisut alt minna, näiteks Caesari puhul ei maksa klassikalist oodata, vaatamata sellele maitseb hüva. Igasugused rohelised salatid on alati värsked olnud, ja viimatine panna cotta neil oli elamus omaette. Reeglina söögiga petta ei saa, küll aga teega, nagu mul täna juhtus. Kergem söömaaeg koos jookidega nii 20-40 euri. As Restoran, asub samas kompleksis kui Lounge. Tugev "slow food" restoran. Menüü vaheldub tihti, alati on värske ja hooajaline kraam. Kalavalik super. Pettuma pole pidanud kordagi, kuid reeglina mehed pärast sealset söömaaega suunduvad kiirelt pitsakohta. Suht kallis koht, ilma veinideta nii 100 euri söömaaeg. Foculus, Gosposvetska 1 (kesklinnas), täiesti aus pizzeria. Väljanägemiselt pisut kulunud olemisega, kuid kohalike seas hinnatud. Pitsad on nn. itaalia tüüpi, õhkuse põhjaga. Valik lõputu, mida peale panna. Veinivalik peen pole, enamus lahtised veinid, kuid pitsakõrvale igati sobivad (Sloveenias reeglina ka odav vein on hea ja joodav). Pitsa ja vein vast nii 15euri. Trta, Grudnova nabrezje 21, taas Ljubljanica jõe ääres, kuid nii 200 meetrit väljaspool vanalinna. Hästi pisike pizzeria, laud tuleb kindlasti ette reserveerida, kuid pitsad-pastad on tõelised kompud, isegi tiramisu oli seal maitsev. Nii 15-20 euriga peaks söönuks saama. Pri Škof, Recna 8, vanalinnast sutsu väljas. See on üks lemmikutest. Kuna tegu väga väikese kohaga, siis laud tuleb alati kinni panna. Menüüd neil eriti pole. See mis hooajaline, seda saab. Kuid igasugu aedvilja toidud on seal super, pole vahet kas supi-grilli-salati kujul. Ka sealne röstbiif kuulub nii esikolmikusse. C. 20-30 euriga on mõnus söömaaeg. Mida võiks vältida: Zlata Ribica, Cankarjevo nabrežje 7, vanalinnas, Ljubljanica jõe kaldal. Korralik turistilõks. Täna seal olles tuli selgelt silme ette Bourdaini Kitchen Confidential. Eriti mis puudutab "interesting offers" ja "filthy toilets".