Zapxpxau Abikokk 2008-05-08 21:37:58 |
Praetud artišokid 10 väikest artišokki (praadimiseks on soovitav valida pisikesed purpurse varjundiga artišokid) 3 muna 180 ml vett jahu (paneerimiseks) sool ja pipar maapähkliõli serveerimiseks sidruniviilud Eemaldage artišokkidelt kõik kõvad välimised lehed ja lõigake rood madalalt. Lõigake seejärel artišokid neljaks ja kuivatage pabersalvrätikutega. Kuumutage õli. Kloppige kausis lahti kolm muna ja vesi. Eraldi taldrikule kallake natuke jahu ja maitsestage see soola ja pipraga. Kastke artišokid munasse ja keerake siis jahus, raputage liigne maha. Praadige kohe kuumas õlis (175C) kuldpruuniks. Nõrutage köögipaberil. Jätkub kaheksale inimesele eelroaks. Allikas: Frances Mayes "Bella Toscana" Päritolumaa: Itaalia | |
Maris Abikokk 2008-06-05 16:54:27 |
Kindlasti maitsev, aga kust sa artišokki ostsid? | |
Zapxpxau Abikokk 2008-06-05 22:02:39 |
Maris:
Viimati Helsingi Stockist, aga üks kord varem (ikka jupp aega tagasi) ka Tallinna Stockist.
Kindlasti maitsev, aga kust sa artišokki ostsid? |
|
Maris Abikokk 2008-06-05 23:08:53 |
Zapxpxau:
Selge, püüan ka silmad lahti hoida. Ei tea, kas mujale peale Stockmanni on ka mõtet vaadata? Maris:
Viimati Helsingi Stockist, aga üks kord varem (ikka jupp aega tagasi) ka Tallinna Stockist.Kindlasti maitsev, aga kust sa artišokki ostsid? |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-06-05 23:35:51 |
Maris:
Tallinna Kaubamaja toidumaailmas võib ka näkata ehk. Seal päris kobe valik vahest.
Zapxpxau:
Selge, püüan ka silmad lahti hoida. Ei tea, kas mujale peale Stockmanni on ka mõtet vaadata?Maris:
Viimati Helsingi Stockist, aga üks kord varem (ikka jupp aega tagasi) ka Tallinna Stockist.Kindlasti maitsev, aga kust sa artišokki ostsid? |
|