Praeahju temperatuur valetab

Kristjan
Abikokk
2008-04-22 18:08:52
Lugesin, et enamike praeahjude sissehitatud temperatuuriregulaator pidi valetama. Meil ripub kodus praeahjus eraldi ostetud spetsiaalne praeahju kraadiklaas ning selle näit erineb reguleerimislülitil näidatust sõltuvalt kuumusest 10-15 kraadi! Enne lisakraadiklaasi muretesemist olin harjunud automaatselt retseptides ettenähtud kraade allapoole korrigeerima, kuid pikka aega ei taibanud, et põhjus pole mitte halvasti ette antud retseptides, vaid valetavas reguleerimislülitis. Kas olete oma praeahju temperatuuri üle mõõtnud?
Marju
Abikokk
2008-04-22 18:28:44
Pole mõõtnud, kuid äkki võib omleti moodi brüleekreemi ka omamoodi kraadiklaasiks pidada? Nii et võiks oletada, et minu ahi näitab üksjagu vähem tegelikkusest...
Zapxpxau
Abikokk
2008-04-22 18:49:05
Minu ahi ka valetab nii et suitseb ja see ärritas mind tükk aega, sest nii mõnigi kook ei tulnud välja nagu oleks pidanud, ükspäev lihtsalt ostsin ahjutermomeetri. Aga ma ei kurda eriti selle ahju üle, jumal ise teab kui vana see asi on.

Zap*

Proua Simpson
Abikokk
2008-06-30 21:57:30
Mul ei olegi midagi üle mõõta. Sest mul pole praeguse ahju juures aimugi, mis temperatuur millise numbri juures on ja näiteks allapoole reguleerida enam üldse ei anna. Aga kui ma peaks mõne aja pärast liikuma mõne modernsema ahju juurde, siis kontrollin küll üle. Aitäh näpunäite eest!
Katja
Abikokk
2008-07-01 00:02:21
ilma ahju-termomeetrita ei oskaks ma vist üldse midagi küpsetada - temperatuuride erinevus on ikka rohkem, kui 15 kraadi. samas ahi on ka igi-igi-igivana :D

http://koogel-moogel.blogspot.com