Piret Perenaine Kokaõpilane 2008-04-01 15:55:17 |
Kui Maire Suitsu alustas kunagi hommikutelevisioonis, siis koheselt mu südant ei võitnud, aga tasapisi leidsin, et tema kogemused on väärtuslikud, tema jutt muhe ja tema 900 retsepti sisaldav kokaraamat väga mõnus. Nagu ta ise ütleb oma raamatu eessõnas - 'kuidas on toidutegemisel sageli olulisem kui millest'. Paljudes retseptides on ju kirjutatud kogused, aga kuidas ikkagi teha munadest õiget biskviittainast rullbiskviidi jaoks, kuidas külmutada marju, kuidas teha õiget muredat muretaigent, hapukurke, kokteilikirsse, punapeedi-sibulatšatnit, Pavlova kooki jne. Tema raamatus on suurepäraselt põimitud klassikaline eesti köök, huvitavad leiud mujalt ja lisatud tänapäevane (tervislik) lähenemine. Alustajale ja ka kogenud kokale suurepärane raamat ja 2001 aastast alates minu lemmik. Proovige näiteks teha liharõngast riisi ja ubadega, basiiliku-tomatiräimi, varasügisest kapsapirukat, marengokana jne. Retseptid on jagatud raamatusse aastaaegade järgi ja näiteks minu elukaaslane ei leia sellest raamatust retsepte nii ruttu kui tahaks, aga see on ainult harjumise küsimus. Soovitan soojalt :) | |
Spidur Abikokk 2008-04-01 16:21:20 |
mulle ka tema retseptiraamat meeldib. ei tea, millega ta praegu tegeleb. | |
Liiseli Abikokk 2008-04-02 01:36:41 |
Mul on see ka olemas ja kasutan teatud klassikaliste retseptide allikana ning mõned retseptid on tänuväärselt täpsed (n. sült, verivorstid). Aga liiga palju liiga sarnaseid retsepte - oleks võinud paremini valida ja hoopis mõned pildid juurde teha (mida üldse ei ole). Ei inspireeri :( Veidi vananenud seisukohtadega - näiteks räägib sellest, et millistel tingimustel seenelkäik ennast rahaliselt ära tasuks :) Registri-jama on juba mainitud. Praegu ilmub Kodukirjas pidevalt tema toiduaineid jm. tutvustavaid artikleid. | |
Tanel123 Kokaõpilane 2008-08-05 11:18:25 |
ka mul on olemas maire suitsu retseptiraamat ja paljudki tema retseptid on armsaks saanud | |