Mari-Liis Abikokk 2009-08-19 20:34:32 |
See. kui liha praadides vintskeks jääb, võib minu kogemusel juhtuda esiteks sellepärast, et küpsetusaeg on liiga pikk ja teiseks praetakse vale tükki. Kui vasika sise- või välisfileed praadida kuumas õlis 2-3 min mõlemalt poolt, nagu siin retseptis öeldud, ei saa nad küll vintskeks jääda. Kauem praadimine seevastu võib tõesti filee vintskeks teha. Ja näiteks kintsuliha pole mõtet viini shnitsliks valmistada, see ikka mõeldud rohkem pikaks vaiksel tulel küpsetamiseks, kiire praadimine võib mitte õnnestuda. Üldse olengi ma aru saanud, et minu liharoad õnnestuvad kahel viisil-kas kiirelt hopp-hopp praadides või mitu tundi ahjupotis hautades. Mõlematmoodi saab liha pehme. :) | |
Profa Abikokk 2011-10-27 12:44:48 |
Pille:
See on selline muhe tegevus nagu pannkoogiküpsetamine, kui eelnev on tehtud, läheb praadimine kiiremini, üks teeb ja teised ootavad laua taga köögis ja saavad otse pannilt.
Kristel:
Madalal temperatuuril praeahjus?
Mina tegin neid ülalnäidatud šnitsleid vist lausa 10sele seltskonnale (kogu me suusaseltskond) ja oli vist lausa püstijalapidu. Olid väga head ka veidi jahtunult, nii et mul seda mure ei olnud..Palun andke nõu, kuidas seda toitu natuke suuremale seltskonnale valmistada? Mulle isiklikult tundub, et liha maitseb kõige hõrgum kui süüa koheselt pannilt võetuna. Kui aga valmistada ca 6-le inimesele, siis esimesed pannitäied kipuvad jahtuma.... Proovisin liha katta fooliumiga, et sooja hoida, kuid siis kippus krõbedus ära kaduma. |
|
<< < 1 | 2 > |