Afandu Kokaõpilane 2008-03-19 12:57:55 |
Poes on müügil beebi küpsised. Aga kuidas teha ise? Kas keegi on teinud titale küpsiseid ise või on äkki mõtteid? Mu 9 kuune poiss jumaldab küpsiseid. Tal on esimesed kolm hammast ja nendega ta küpsist näksib. Lisaks sulab beebiküpsis suus ruttu. Ma ei taha panna küpsisesse munavalget, margariini ega suhkurt. Kas saaks jahu, või (või oliiviõli), munakollasest head suus sulavat küpsist? Maitseks äkki lisada õunatükke? Oskab keegi nõu anda? | |
Spidur Abikokk 2008-03-25 22:00:50 |
olen teinud küll, kahjuks retsepti üles ei kirjutanud. magusust andsid datlid (leotasin mahlas ja siis püreestasin) ja banaan. jahuna kasutasin maisijahu ja tärklist. küpsetuspulbrit ja oliivõli panin ka. igatahes laps sõi isukalt. allergialaps.ee lehel peaks ka leiduma kõikvõimalikke lastele sobilikke käkke, seal on ka vihjeid mida millega tavaretseptides asendada (ntx muna banaaniga jne). | |
Afandu Kokaõpilane 2008-04-10 16:05:34 |
Ma katsetasin ikka mitut moodi. ei tulnud ikka kuidagi välja nagu oleks tahtnud. :( | |
Kait Abikokk 2008-04-29 11:31:24 |
siin on kohe alguses üks beebiküpsiste retsept. ma ise pole teinud, aga kohe saab ka minu beebi nii vanaks, et asi hakkab huvitama. Tahaks ka selliseid pehmeid, mis hästi kiirelt sulaks tal suus, aga kahtlustan, et need seal retseptis jäävad küll just hästi kõvad.
Aga muidu seal lehel on igasugu huvitavaid beebitoitude ideid ja magustoite võiks lausa tervele perele valmistada nende retseptide järgi :) [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Kait Abikokk 2008-05-05 21:16:04 |
Sain veel sellise retsepti:
hammaste tuleku küpsised
Retsept:
237 ml jahu
237 ml beebihelbeid (riisi-banaani või kaera-õuna) või purustatud riisihelbeid ja 1 püreeritud banaan (purustatud kaerahelbeid ja 1 püreeritud õun.
3 sl õli
Ca 237 ml vett või veidi rohkem (vastavalt vajadusele)
Sega suures kausis jahu ja helbed, lisa, õli vesi ja püreeritud õun või banaan. Sega läbi. Lisa niipalju vett, et saaksid paksu tihke taigna, samas peab tainas olema ühtlane ja ei tohi mureneda. Rulli tainas õhukeseks ja lõika piparkoogivormidega parajad küpsised või lõika noaga ribad. Küpseta 220 C juures ahjus keskmises vahes 10-11 min või seni kuni küpsised on kergelt kuldpruunid. Jahuta ja anna lapsele hammaste tuleku aegu.
Küpsised on oma koostiselt sitked ja hästi tugevad, ei murene vaid sulavad suus. Lapsel on neid hea lutsutada ja igemeid sügada. Tegevust jagub pikaks ajaks.
Soovi korral võite vee asendada puhta koduse õunamahlaga või mõne muu suhkruta mahlaga ja õuna või banaani retseptis üldse välja jätta.
Küpsiseid võib sügavkülmutada, sest retsept annab päris palju küpsiseid välja. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Hexy Abikokk 2008-05-27 12:26:43 |
ma pean veel natuke ootama, et minu beebi neid süüa saax, aga panen retsepti kõrvataha. | |