Maksakotlet, maksapasteet, maksavorst

Kraabits
Kokaõpilane
2008-03-12 16:51:00
Mul tekkis isu maksakotleti järgi, kahjuks ei oska seda teha. Keegi oskaks äkki õpetada?
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-12 22:02:30
Kraabits:
Mul tekkis isu maksakotleti järgi, kahjuks ei oska seda teha. Keegi oskaks äkki õpetada?
Tere, Kraabits! Proovi neid retsepte: Maksakotletid (hakitud maks + kartul) Grillitud maksakotletid (terved viilakad) Hakkliha-maksakotletid (seahakkliha + vasikamaks)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2008-09-13 17:01:02
Minu maksakotletid on sellised. Kanamaks, porgand, sibul. Lasen läbi masina (on selline nagu suur kohviveski). Juurde munad, riivsaia paksendamiseks, soola ja pipart, siis pannile. Mmm...
Pille
Nami-Nami peakokk
2014-04-07 14:39:42
Degusteerisime siin kahel nädalavahetusel erinevaid maksavorste. Panen tulemused siia kirja, ehk on teistelegi abiks. 1. voorus osalesid: (pean märkmed üles otsima :)) 2. voorus osalesid (fotol vasakult paremale): Rannamõisa kanamaksavorst, HK maksavorst, Snellmanni maksavorst ja LUHA Savvu Massarõngas maksavorst suitsulihaga. Rannamõisa kanamaksavorst ei saanud kelleltki kiita (soolane, mõttetu), Snellmanni (maks 25%, liha 21%) pidasid paar sööjat mõrkjaks, HK (liha, maks 22%) oli mõnede arust soolane, aga muidu väga meeldiv. Savvu massarõngas oli kõige rohkem liha (maks 38%, liha 32%, suitsusink 18%) ja Kristjanile meeldis näiteks väga. Mind natuke häirisid suitsukamaratükid ja suitsumaitse polnud see, mida ma maksavorstilt ootan. Aga aus vorst iseenesest. 3. voorus osales Naistelehe maksavorstitesti võitja Salme Maksavorst (Saaremaa lihatööstus). Sai ühtlaselt kiita, tõesti oli väga "maksavorstine" ehk siis just selline, nagu üks korralik maksavorst maitsema peab :) Meenutas veidi HK ja Snellmanni vorste. Väga kenasti lõigatav vorst!

Ilse
Abikokk
2014-04-07 16:26:40
Mulle maitseb vana ja nostalgiline RL Maksarõngs;) sealiha 41%, seamaks 25% seapekki ja muidugi igasugu muud kraami ka ikka :) Aga mulle maitseb.

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-12-08 01:11:10
Sain sellise lugejakirja: "Tere. Palun Teie abi maksapasteedirulli valmistamiseks. Pasteediga saan ise hakkama, kuid või- kihi panek on minu jaoks mõiststus. Teid juba ette tänades Lugupidamisega Heli H." Ilmselt on küsimus sellisest pasteedirullist: (Foto: Selveri Köök) Kas keegi on ise teinud? Ise määriks toidukilele või köögipaberile maitsevõikihi, tõstaks külmas tahenenud pasteedi sinna peale ja keeraks või paberi abil ümber rulli.

Ilse
Abikokk
2014-12-09 13:29:06
PILLE [1quote]Kas keegi on ise teinud? Ise määriks toidukilele või köögipaberile maitsevõikihi, tõstaks külmas tahenenud pasteedi sinna peale ja keeraks või paberi abil ümber rulli.[/quote] geniaalne ;) Või võiks veel enne maitsestada ka millegi sobivaga ja külmas peaks olema enne lõikama asumist. jajah maitsevõi :) Hiljem märkasin

Ilse köögis