Piper21 Kokaõpilane 2008-03-11 22:55:23 |
3 munarebu 1 klaas suhkrut 1 purk hapukoort 1 tl soodat 1 tl sidrunihapet umbes 1 klaas jahu 80 g margariini (sulatada) Kuna see on vanaema antud retsept, siis on koor purgis ja küpsetuspulbri asemel sooda-sidrunihape. Kõik ained omavahel segada. Vormiga ahju ja küpseb 20 minutit. | |
Vandiste Abikokk 2008-03-12 19:26:25 |
Kas eraldi sidrunit ka lisatakse või annab sidrunihape keeksile sidruni maitse? | |
Piper21 Kokaõpilane 2008-03-13 08:08:33 |
Sidruni maitset eriti tunda ei olegi. Sidrunihape ja sooda on kergitamiseks. Sidrunikoort võid iga kell sinna maitse jaoks juurde riivida ja sidrunihappe asendada sidrunimahlaga. Vanaemalt saadud käsitsi kirjutataud paberitüki peal olid ainult koostisosad ja sidrunikeeksiks nimetasin ma selle iseenese tarkusest. Olen seda keeksi ise mitu korda teinud. Saab kiiresti ja ilma liigsete sekeldusteta valmis ja maitsev on ka. Kogustega võib igaüks oma äranägemiste järgi tegutseda. | |
Dots Abikokk 2008-04-09 18:08:19 |
Küpsetasin täna selle vamaema keeksi, päris maitsev. Lisasin riivitud sidrunikoort. | |
Tanel123 Kokaõpilane 2008-08-05 16:29:51 |
ma proovin ka seda kooki täna aga enne lippan poest läbi ja ostan hapukoort | |