Õunakaste

Asjaarmastaja
Postitusi: 4
Kokaõpilane
2008-03-06 10:26:35
Köögist kööki saates valmistas Margit Hakoma kunagi õunakastet soolase toidu kõrvale (kui õieti mäletan siis praetud seasisefilee). Äkki keegi mäletab millest ja kuidas seda valmistati? (netist juba otsisin ja filmimehe kodulehelt samuti, aga ei leidnud) Suured tänud juba ette
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-03-10 19:41:57
Margit Hakomaa õunakastmest ei tea ma midagi. Aga siin väike valik briti autorite õunakastmetest, mida sealiha juurde serveerida: Rachel Allen/Saturday Kitchen (retsept neljale) 1 suur hapukam õun ('cooking apple' - nt Granny Smith või meie endi Antonovka) 1 sl vett 25-50 g suhkrut Koori õun, eemalda südamik ning lõika õun väiksemateks tükkideks. Pane õun koos veega väikesesse potti. Kata pott kaanega ning kuumuta tasasel tulel, aeg-ajalt segades, kuni õun on pehme ja lagunenud. Lisa maitse järgi suhkrut. (Rick Stein tegi oma Food Heroes saates veelgi lihtsamat varianti - ainult kooritud-tükeldatud õunad ja vesi. Ei mingit soola ega suhkrut :) ) Ben Axford/MasterChef Goes Large (retsept neljale) 2.5 dl õunamahla 60 g võid veidi vahukoort veidi kalvadosi soola Pane õunamahl väikesesse potti ning keeda, kuni vedelik on redutseerunud - alles peaks jääma vaid 1/5 algsest kogusest. Klopi juurde või, vahukoor ja kalvados, maitsesta soolaga. Serveeri soojalt. BBC Food (retsept 8-10le) 225 g hapukaid õunu ½ sidrunit (ainult riivitud koor) 2 sl vett 15 g võid 1 tl suhkrut Koori õunad, eemalda südamikud ning lõika õunad tükkideks. Pane õunad koos sidrunikoore ja veega potti. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel, kuni õunad on pehmed. Tõsta pott tulelt, klopi juurde või suhkur. Jahuta. Brian Turner/Ready Steady Cook (ühele) 2 sl võid 2 sl pruuni suhkrut 1 õun Koori õun, eemalda südamik ning lõika õun 1 cm kuubikuteks. Pane või, suhkur ja õunakuubikud potti ning kuumuta 5-6 minutit, kuni õunad on pehmed. Serveeri. Antony Worrall Thompson/Food and Drink (kuuele) 900 g Bramley õunu 4-5 sl külma vett ½ sidruni mahl 1 sl suhkrut 50 g magedat võid väikeste kuubikutena Koori õunad, eemalda südamik ning lõika õunad viiludeks. Pane õunad koos vee ja sidrunimahlaga potti ning kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 12-15 minutit, kuni õunad on pehmed. Sega juurde suhkur ning klopi juurde võikuubikud. Serveeri soojalt. (Kui soovid külma õunakastet, siis ära võid lisa). Sarah Brown/Veg Talk - Siidri-koorekaste (neljale-kuuele) 30 g võid 1 sibul, peenelt hakitud 3 dl kanget siidrit 1.5 dl vahukoort Sulata või ja hauta sibul tasasel tulel pehmeks. Lisa siider, kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit. Kuumuta teises pannis rõõsk koor ning keeda 2 minutit. Lisa 1 sl siidrisegu kuumale koorele, siis lisa ülejäänud siidrisegu ning maitsesta kaste hoolega. Kuumuta keemiseni ning redutseeri, kuni kaste on üsna paks. James Martin/Stately Suppers - vürtsikas õunakaste (neljale-kuuele) 500 g hapukaid õunu 30 g võid 2 sl vett 2 sl valget veiniäädikat ¼ tl jahvatatud muskaati ¼ tl jahvatatud kaneeli musta pipart 30 g fariinsuhkrut Koori õunad, eemalda südamikud ning lõika õunad tükkideks. Pane õunad koos või, vee, veiniäädika ja maitseainetega potti. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel, kuni õunad on pehmed, aga mitte täitsa pudruks keenud. Maitsesta suhkruga.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com