Silvia Kalvik kirjutab oma raamatus "Pühade- ja tavanditoidud" (Maalehe raamat) järgmist:
Rahvakalendris üks tuntumaid tähtpäevi, mille kommetes tuleb kevade lähenemine selgelt esile.
Toitudest olid madisepäeval mitmed keelatud, nagu kartulid, kapsad, piim. Kardeti kartulite ja kapsaste ussitamist, piima riknemist jne.
Küpsetati vatsku, tehti kooke, keedeti klimpe.
Peatükis leiduvad järgmised retseptid:
Seapea kaalikalohkude ja porganditega
Praetud sealiha
Kartulitega keedetud soolakala
Nott (tuntud peki-jahukaste Lääne-Eestis ja saartel, serveeriti keedukartulitega)
Silgukaste
Odrajahukört kartulitega
Mmmmm. Mida võiks siinnimetatuist madisepäeval lauale panna, kas siis ehtsal või veidi moodsamal moel?