Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-31 23:12:46 |
Kasutaja PROFA 28.8.2003:
tere sügist. kuna käes on seeneaeg, leidsin ka siit palju häid seenetoiduretsepte, mida ka usinasti kasutasin. tekkis aga küsimus, ehk õigemini mitu. kas Eestis kasvab trühvleid? kui ei, siis kas neid osta saab? kui saab, siis kust ja mis maksab? kas keegi on proovinud ja kui siis kuidas maitses? Kasutaja TTP 11.12.2004:
ma tean nii palju, et trühvlid kasvavad 30 cm maa sees ja nende leidmiseks kasutatakse väljaõpetatud koeri, kes neid lõhnaabil üles leiavad-nii siis võid arvata, et need on väga kallid ja eestis neid arvata võib, et ei kasva. seda ei oska öelda, kus neid müüakse, kuna pole tulnud soovi neid osta (hinna pärast). |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-01 00:58:50 |
Kasutaja MARIA 14.11.2007:
Oled kena kingituse saanud :)
Kõigepealt trühvliõli säilitamisest. Kuna hõrk aroom kipub kiiresti hääbuma, siis tasuks trühvliõli hoida külmkapis. Nii säilivad aroomid veidi kauem. Külmkapis õli küll hangub veidi, aga enne tarvitamist lase sel toasoojas veidi seista, siis õli vedeldub kenasti.
Ideaalis on trühvliõli oliiviõli ning trühvlitükikeste infusioon. Tegelikult on enamik trühvliõlisid maitsestatud keemise ühendiga 2,4-dithiapentane (vabandust, ma ei tea eestikeelset vastet). Kuna Sinu kirjeldatud õlis on trühvlitükikesi, siis ilmselt on siiski tegemist "õige" asjaga.
Kasutamisel ole tagasihoidlik - lisa paar tilka nt pastaroale, risotole või salatilehtedele.
Tere ja kaunist sügise lõppu! Olen saanud kingituseks pisikese purgikese trühvli tükikestega õlis. Kinkija ei oska seletada, kuidas neid kasutada ja minu tuttavate hulgas ei ole kedagi, kes osaksid midagi targemat juurde lisada mitteteadmisele. Minu tagasihoidlik küsimus seisneb selles, et kas teil on kogemust, kuidas neid kõige nauditavamalt oma perele pakkuda, et jääks ka meeldiv maitseelamus. Ette tänades ja rõõmsat päeva teile soovides! Armastusega teid tervitades Maria. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-16 14:19:36 |
Trühvlihuvilistele: [b][/b] Eesti Loodusmuuseumis (Lai 29a, Tallinna vanalinn) on 17.septembril 2012 kell 17.00 avalik loeng teemal "Trühvlid – kuulsad ent tundmatud”, lektor Veiko Kastanje. | |