Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-31 22:46:34 |
Kasutaja DELILAH 22.12.2005:
Seda võib lisada nt suppidele jupikaupa (st pigista kestast jupikaupa välja) - tuleb midagi frikadellisupi ja viinerisupi vahepealset.
Tegemist on siis toorvorstiga, ehk kindlasti tuleb seda enne tarvitamist kuumtöödelda (erinevalt meie viineritest, mida võib ka külmalt süüa).
Mida hakata peale soomes müüdava siskon makkaraga? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-01 16:46:01 |
Lisan siia Ruokala.tv lehelt võetud mõned soomekeelsed siskonmakkara-retseptid (tõlgin peagi eesti keelde): Siskonmakkarakastike pastalle (4 annosta) 8 siskonmakkaraa 2 punasipulia 3 valkosipulinkynttä öljyä 2 rkl tomaattipyreetä 2 prk tomaattimurskaa 4 pientä kuivattua chiliä eli peperonchinoa 2 rkl tummaa balsamicoa suolaa 1 rkl sokeria Silppua sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit sekä valkosipulit. Purista siskonmakkaroista n. 2 cm kokoisia palloja suoraan kasariin. Paista niille kaunis ruskea väri. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja sormien välissä murskatut chilit. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Kaada joukkoon balsamicoa ja mausta vielä suolalla ja sokerilla. Tarjoile keitetyn pastan kanssa. Resepti: Sanna Miettunen Punainen siskonmakkarakeitto (4 annosta) - Nopeat 400 g siskonmakkaroita 2 sipulia pala palsternakkaa pala selleriä 5 perunaa 1,5 l kasvis- tai lihalientä 1 rkl tomaattipyreetä 1 tlk säilyketomaatteja ripaus chiliä suolaa mustapippuria muutama laakerinlehti Paloittele sipulit, selleri, palsternakka sekä perunat. Freesaa ne öljyssä ja lisää tomaattipyre. Lisää liemi sekä mausteet ja anna keittyä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää lopuksi siskonmakkarat ja tarkista maku. Ripottele pinnalle vielä tuoretta yrttiä. Resepti: Alex Nurmi Siskonmakkarakastike (4 annosta) - Nopeat 800 g siskonmakkaroita 50 g voita 50 g vehnäjauhoja 2 dl kermaa mustapippuria cayennepippuria vettä Kuumenna paistinpannu ja lisää vähän voita. Purista siskonmakkaroista pyöreitä palloja suoraan melko kuumalle paistinpannulle ja anna ruskistua hyvin joka puolelta. Siivilöi makkarat voista. Lisää voi uudelleen pannulle ja kaada jauhot sekaan. Anna jauhojen vähän ruskistua koko ajan sekoittaen, kaada vettä sekaan ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia kunnes kastike on sopivan sakeaa. Lisää makkarat ja kerma ja anna kiehua vielä hetki. Mausta mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria ja tarkista suola. Tarjoile perunamuhennoksen kanssa. Siskonmakkarapaistos (4 annosta) - Nopeat 600 g siskonmakkaraa 1 punasipuli 1 sipuli 2 kypsää tomaattia 1/4 chili tai ½ tl chilijauhetta 2 rkl oliiviöljyä ½ hienonnettua persiljaa suolaa 2 dl kasvis- tai kanalientä Pilko sipulit ja tomaatti. Freesaa sipuleita oliiviöljyssä ja lisää siskonmakkara pieninä paloina suolesta puristamalla. Lisää liemi, tomaatit ja chili, hauduta kunnes neste on lähes imeytynyt ja makkara sekä sipulit ovat kypsiä. Mausta persiljalla. Resepti: Jyrki Sukula | |