Kasutaja AIMI 23.4.2003: Kaneelikook
100 g hapukoort
1 muna
1 spl suhkrut
1 tl kaneeli
1 klaas vett või hapupiima
1 klaas kaerahelbeid
1 klaas rukkijahu (odrajahu sobib ka)
1 klaas nisujahu (II sort)
1/2 tl soodat
1/4 tl sidrunhapet
80 g rosinaid
Muna vahustada sihkruga, lisada hapukoor, maitseained, rpsinad ja soodaga segatud jahud ning kaerahelbed vaheldumisi vee või hapupiimaga. taigen tõsta ettevalmistatud vormi ning küpsetada keskmises kuumuses 1 tund.
Oma kommentaarid: sooda ja sidrunhappe asemel saab edukalt kasutada loomulikult küpsetuspulbrit, ise olen seda pannud 1 tl. Suhkru asemel olen sageli pannud rohkem rosinaid.
See on selline mõnus kook, hea kas või leiva asemel süüa.
Retsept on pärit Aime Sügise retseptikogust.