Gluteeni- ja koseiinivaba leib.

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja MARIANNA 27.7.2007:
Ained: TAINAS 400g gluteeni- ja koseiinivaba jahu "Sunnuntai" 25g kuivpärmi 1tl soola 1/4tl suhkrut (soovitatav fruktoos) 6spl õli (oliivi, rapsi või maisi) 4dl vett Valmistamine: Sõelu jahu kaussi, lisa kuivpärm, sool ja suhkur ning sega läbi. Vala juurde õli ning pärast läbisegamist osade kaupa vesi. Sega väga korralikult läbi. Tainas peab jääma vedela võitu. Pane kandilisse keeksivormi põhja küpsetuspaber ja määri õliga. Vala sisse tainas, ja lase vormis tublisti kerkida. Kõige parem on kui õhtul tainas valmis teha ja hommikul küpsetada. Pane ahju põhja kausike veega ja leib vormis restile kausi kohale. Küpseta nii 200*C juures 50-60 minutit. Vormist võta välja kui leib on juba natuke jahtunud, proovi veel soojana.