vana_foorum Abikokk 0000-00-00 00:00:00 |
Ained: TAINAS 2dl käesooja vett 15g pärmi 1/2tl soola 3dl jahu + 1dl sõtkumiseks 1/2dl oliiviõli (rapsiõli) TÄIDIS 5 tomatit 1 küüslauguküüs 2dl ketšupit 490g hakkliha (kodune- või veisehakliha) 200g šampinjone 100g konservananassi 1 paprika 1tl soola ja pipart vastavalt maitsele juustu u 100g Valmistamine: TAINAS Vala käesoe vesi kaussi ja sega selles pärm. Lisa sool ja sõeludes jahu. Sõtku taigen ühtlaseks ja siis lisa õli. Pane 15 min külma. TÄIDIS Niikaua kui tainas on külmas pruunista hakkliha ja seened pannil, maitsestades need soola ja pipragaa. Rulli tainas ümmarguseks ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lõika tomatid rõngasteks ja pane tainapöhjale nii, et äärtest jääks 2 cm vaba tainast üleskeeramiseks. Peale riivi küüslauk, seejärel vala peale ketšup. Pane peale ühtlase kihina pruunistatud hakkliha seentega, siis ananassitükid ja paprika kuubikud. Maitsesta hästi natukene soola ja pipraga. Kõige peale riivi juust. Keera taigna ääred ülesse, ja torka kahvliga need täidise peale(ainult täidise ääred jäävad kaetud), see hoiab kõik mahlad sees ja pitsa tuleb hästi mahlane ja täidiserohke. Küpseta 250*C juures 30-40 min. NIPP! Kui teie peres on gluteeni- ja/või koseiiniallergikuid: valmistage tainas gluteenivaba jahuga (nt Sher) ja kasutage kuivpärmi. Täidisele ärge juustu puistake (nt. pool pitsat juustuga ja pool ilma) Allikas: Marianna | |