pikkpoiss seene-juustu täidisega

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Ained: 500 g hakkliha 1,5 dl kohvikoort (või vahukoort) 3 spl riivsaia 1 muna 1 väiksem sibul 100 g värskeid seeni (nt šampinjone) 150 g (riiv)juustu soola, pipart, hakklihamaitseainet Valmistamine: Kõigepealt segada koor ja riivsai ning lasta paar minutit seista. Lisada hakkliha, muna, maitse järgi soola ja pipart ning korralikult ühtlaseks sõtkuda. Seejärel panna valmis segu küpsetuspaberile ning rullida õhukeseks (u 1-1,5 cm paksuseks) nii, et "tainas" oleks enam-vähem neljakandiline. (Kui taignarulli pole käepärast, saab tainast kergesti ka kätega vormida.) Hakitud sibul ja seened laotada ühtlaselt hakkmassile nii, et servad jääksid vabaks, seejärel laotada sinna peale ka riivjuust (või juustuviilud) ning raputada peale hakklihamaitseainet (võib panna ka nt kuivatatud basiilikut vms). Küpsetuspaberi abil keerata tainas rulli (nagu rullkook) ja suruda otsad kokku, nii et täidis jääks pikkpoisi sisse. Küpsetada ahjus 200-220 kraadi juures u 45 minutit. Allikas: internetist pärit retsept on endale meeldivamaks kujundatud.