Heeringa-sinepikaste

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja ANNEMARI 10.8.2004:
2 suurt või 3 keskmist sibulat 1 dessertlusikatäis äädikat 1 suur soolaheeringas 3-4 keedumuna 1-2 tl kanget sinepit (põltsamaa oma näiteks) ~1 spl suhkrut 500 g hapukoort (sobib nii 10% kui 20%-line) Lõika sibul õhemateks ratasteks ja seejärel rattad pooleks. Pane sibul klaasist või emaileeritud kaussi ja lisa äädikas. Sega hoolikalt ja lase seista 15-20 minutit. Seejärel puhasta heeringas luudest ja nahast ning haki hästi peeneks. Keedumunad lõika viiludeks. Lisa heeringas ja munad sibulale. Seejärel lisa juurde hapukoor ning maitsesta sinepi ning suhkruga. Sega hoolikalt ja lase 5 minutit seista. Kui heeringas ei olnud väga tugevalt soolane, siis võib lisada maitse järgi soola. Kes tahab vähem või rohkem magusat või ka kanget, võib sinepit/suhkrut oma maitse järgi ka muus koguses panna. Serveeri kuumade keedukartulitega. Allikas: isiklike katsetuste tulemus:)