Topitud õun (magus)

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja VIHMAKASS 16.7.2004:
Ained: 1 hästi suur õun 1-2 viilu saia 2-3 spl. suhkrut natuke rosinaid kaneeli, nelki, muskaati, pipart (või valmis hõõgveini maitseaine segu, hädapärast sobib ka valmis piparkoogi maitseaine segu) Valmistamine: Õun õõnestatakse, avamis kaaneke jäetakse terveks. Sai pudistatakse peeneks. Suhkur segatakse maitseainetega. Õun taidetakse: põhja saia ja osa rosinaid, maitseainetega suhkrut veidi, siis jälle saia puru ja rosinad, suhkur ja maitseained kuni õun kuhjakesega täis.Siis kaaneke peale ning 3/4 ni lahedalt fooliumi sisseja sooja ahju. Maius on valmis kui õun küps. Sobib tee kõrvale. Allikas: Oma kodu leiutis.