Kasutaja VIHMAKASS 16.7.2004: Ained:
1 hästi suur õun
1-2 viilu saia
2-3 spl. suhkrut
natuke rosinaid
kaneeli, nelki, muskaati, pipart
(või valmis hõõgveini maitseaine segu, hädapärast sobib ka valmis piparkoogi maitseaine segu)
Valmistamine:
Õun õõnestatakse, avamis kaaneke jäetakse terveks. Sai pudistatakse peeneks. Suhkur segatakse maitseainetega.
Õun taidetakse: põhja saia ja osa rosinaid, maitseainetega suhkrut veidi, siis jälle saia puru ja rosinad, suhkur ja maitseained kuni õun kuhjakesega täis.Siis kaaneke peale ning 3/4 ni lahedalt fooliumi sisseja sooja ahju.
Maius on valmis kui õun küps. Sobib tee kõrvale.
Allikas: Oma kodu leiutis.