Topitud õun (soolane)

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja VIHMAKASS 16.7.2004:
Ained: 1 Hästi suur õun (nt. Antonovka ) 1 väike paprika 2-3 viilu loomaliha sinki 2-3 viilu juustu 2-3 spl.poolkõva soolaga keedetud riisi hapu õuna korral natuke hakitud rosinaid magusa õuna korral lõik sidrunit või natuke sidruni mahla Valmistamine: Õun õõnestatakse seest tühjaks. Sink, paprika hakitakse väikesteks tükkideks.Juust riivitakse või tükeldatakse. Siis asutakse õuna täitma. Põhja natuke riisi (rosinad või sidrun lisatakse riisile) siis singitükid, riis,paprika,riis,juust.Õunale jäetakse väike kuhjake peale, mis kaetakse õuna tükikesega nagu kaanega. Valmis topitud õun mässitakse lahedalt fooliumi 3/4 ulatuses (pealt lahti)ja pannakse ahju. Kui õun on läbi küpsenud on see pisike suupiste valmis. Maitseained võib lisada kuidas kellelegi meeldib.Paprika asemel võib kasutada oliive, tomatit, thillipipart jne. Sinna kõrvale võib pakkuda nt. röstitud saia. Allikas: Oma kodu leiutis.