Juustune kreveti-nuudli supp

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja LAURI 23.5.2004:
Ained: 4-5 viilu toorusuitsu peekonit või seljafileed, 10 cm jupp porrut, 1 porgand, 2-3 küünt küüslauku, 1 pakk kiirnuudleid krevetimaitselisi või Tom Yum või analoogset, 200-300 gr puhastatud krevette või vähisabasid, kuni 100 gr maitsestamata või krevetimaitselist toorjuustu, kuni 50 gr riivitud parmesani juustu, 1/2 suvikõrvits Valmistamine: lõika singiline ribadeks ja kuumuta poti põhjas kuni rasv hakkab sulama. Haki küüslauk, tükelda porgand ja suvikõrvits ning lisa lihale. Kuumuta mõned minutid et küüslauk ja porgand maitset paremini edasi annaks ja et sink kenasti krõbedaks läheks. Tee ca 1l veest ja Tai fondist puljong ning lisa potti. Lõika ka porru ribadeks ja lisa potti. Keeda 10..12 minutit ja lisa seejärel juustud, krevetid ja nuudlid. Maitse ja lisa vajadusel soola ja pipart. Keeda kuni nuudlid pehmed ja juust ühtlaselt sulanud. Tervama elamuse saad kui lisad 1-2 tl punast karripastat. Või kui lisad singi praadimise ajal 1-2 tl riivitud ingverijuurt. Või mõlemat:) Allikas: ise katsetan ja proovin