vana_foorum Abikokk 0000-00-00 00:00:00 |
Kasutaja VIHMAKASS 27.4.2004: Arve: 3 L rammuleent, 1 vasikapää, 2 vasikajalga, 3-4 porgandit, 1/2 sellerit, 4 L vett, 2 peotäit jahu, lusikatäis võid, 3 muna, 1 pääaju, 2 türgipiprakauna, 1/2 klaasi valget veini, soola, 10 tera pipart Vasikapää raiutakse lõhki, ajud võetakse välja, kupatatakse ja loputatakse jalgadega ühes külma vee sees. Pääle seda pannakse pää ja jalad 4 L keeva veega vähesele tulele keema; supp keeb 2 1/2 tundi, juure lisatakse 10 tera pipart ja nimetatud aedvili. Kui liha on pehme, lastakse vedelik läbi peenikese sõela ja pannakse 3 L valmiskeedetud rammuleemega loputatud katlasse tagasi. Lusikatäis võid pruunistatakse tulel 2 peotäie jahuga, juure lisatakse keeva suppi ja lastakse läbi sõela kogu supi hulka. Pääliha lõigatakse nurgelisiks tükeks; ka keedetud munad lõigatakse peeneks ja pannakse supi sisse. Pääajul võetakse nahk ja verised sooned ära ja pannakse aju teelusikaga väikeste raasude viisi supi sisse, soola poolest tehakse supp parajaks ja kui kõik valmis on, pannakse juure vein ja türgipipar. Türgipipart ei panda varemalt, et temast supile liiga kanget maiku ei tuleks. Soovi korral jääb türgipipar ära. Allikas: A.Tannbaum. Keedu- ja majapidamis-juht. 1926. Tartu (kirjaviis muutmata) |
|