Chilli con carne supp

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja LEENA 29.10.2003:
1 väike sibul, peenelt hakitud 2 küüslauguküünt, peenelt hakitud 1 spl taimeõli 500 g veisehakkliha 410 g (1 purk) pinto või punaseid kidney ube, nõrutatud 2 x 400 g (2 purki) hakitud (ploom)tomateid 700 ml kuuma kanapuljongit suur näputäis purustatud kuivatatud tšillisid või tšillipulbrit 2 ruutu tumedat šokolaadi (nt Lindt 85% või Bitter) värskidt koriandri- või petersellilehti ja veidi riivitud (gruyere’i) juustu serveerimiseks Prae sibulat ja küüslauku kergelt mõni minut õlis kuni nad hakkavad pehmeks muutuma, seejärel lisa hakkliha. Tõsta kuumust ja prae 5 minutit aeg-ajalt segades kuni liha ei ole enam roosa. Sega hulka oad, tomatid, puljong, tšillid ja piisavalt soola ning pipart. Lase keema, kata kaanega ja lase väga tasakesi keeda umbes 1 tund või ka kauem, kui sul on aega. Sa võid keeta supi siiamaani valmis päev varem, jahutada ja külma panna. Tõsta kulbiga suppi kaussidesse või suurtesse tassidesse ning riputa üle ürtide, riivjuustu ja musta pipraga. Söö lusikaga. Märkus: See on klassikalise chilli supi-versioon. Retsept on antud piisavalt mahe, nii et ka lapsed saaksid seda süüa, kuid täiskasvanud võivad end tunda vabalt ja lisada just nii palju cayenne’i pipart või tsillipulbrit kui nad seda soovivad. Supp keeb vaid tunni, kuid šokolaad annab talle sügava maitse, nagu oleks toit haudunud tunde. Sobib sügavkülma. 6 portsjonit Allikas: "Good Food" November 2003 (Chilli con carne soup / Silvana Franco)