tõsine šokolaadikook (vähese vaarikaga)

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
TÕSINE ŠOKOLAADI-VAARIKAKOOK (saab ehk 14 parajat lõiku) 200 g võid 200 g tumedat šokolaadi (soovitatavalt Bitter) 3 muna 3 dl suhkrut pisut vanilje-essentsi või vaniljesuhkrut (soovitatavalt mitte vanilliinsuhkur) 4 dl jahu 2 tl küpsetuspulbrit 1,25 dl jahvatatud mandleid 2,5 dl vaarikaid · Sulata võid ning šokolaadi madalal kuumusel (tee seda pidevalt segades). Jahuta enne kui segu taigna hulka lisama hakkad. · Vahusta munad suhkru ja vaniljega heledaks kohevaks vahuks. · Ühenda eraldi kausis omavahel jahu, küpsetuspulber. · Sõelu jahusegu munavahu hulka, lisa segades ka mandlipulber ning jahtunud šokolaadivõi. Sega ettevaatlikult ühtlaseks. · Lisa pool vaarikatest (kui kasutad külmutatud vaarikaid, tee seda veel jäistena. Kindluse mõttes võid sulanud vaarikamössi eelnevalt segada 1 tl kartulitärklisega. Siis pole tulemus nii “vesine”). · Vala saadud taigen ettevalmistatud küpsetusvormi (parim on 20cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm). · Puista peale ülejäänud vaarikad (jäiseid ei pea enam tärklisega segama) ning küpseta 180C ahjus ligi 35 minutit. Kook on parim, kui on pealt krõbe, kuid seest veel “nätske - šokolaadimahlane” Enne serveerimist peab kook olema jahtunud. Eriti peen koos vaarikate ja vahukoorega. Joogiks sobib kange kohv… VORMI ETTEVALMISTUS = pehme võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud. NB Suuremat kogust oleks mõistlik teha kandilises, küpsetuspaberiga kaetud vormis. Koguseid suurendades võiks suhkrukogust vähendada…