Brokolilasanje

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
BROKOLILASANJE 9 lasanjeplaati 3 spl võid 1 väike sibul – hakitud 2 küüslauguküünt – hakitud 2 spl jahu ¼ tl jahvatatud valget pipart 1 tl soola – osade kaupa 1/8 tl jahvatatud muskaatpähklit 2½ klaasi piima 2 spl hakitud värsket peterselli 1 (450 g) pakk ricotta juustu 1 (300 g) pakk hakitud külmutatud brokolit – sulatatud ning nõrutatud ¼ klaasi riivitud parmesani juustu 2 klaasi riivitud mozzarella juustu – osade kaupa Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Lase suur potitäis kergelt soolatatud vett keema. Lisa pasta ning keeda 8-10 minutit ehk kuni al dente; nõruta. Sulata keskmise suurusega pannil keskmisel kuumusel või. Kuumuta sibulat ja küüslauku võis kuni pehmenemiseni. Sega juurde jahu, pipar ½ tl soola ja muskaatpähkel. Pidevalt segades vala vähehaaval, segu pakseneda lastes, juurde piim, Lase keema ja keeda 1 minut, seejärel võta tulelt ning lisa hulka petersell. Aseta kaste kõrvale. Sega keskmise suurusega kausis ricotta, brokkoli, parmesan ja klaasitäis mozzarellat ning ülejäänud ½ tl soola. Sega korralikult läbi. Aseta 18 x 28 cm ahjuvormi kihiti ¼ klaasi valget kastet; 3 pastaplaati; üks kolmandik ülejäänud kastmest; pool brokolisegust; järgmised 3 pastaplaati; pool järgijäänud valgest kastmest; ülejäänud brokolisegu; 3 pastaplaati; ülejäänud valge kaste. Peale raputa järgijäänud mozzarella. Kalla õliga määritud fooliumiga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 30 minutit. Lase 10 minutit enne serveerimist seista. Allikas: Allrecipes.com (Broccoli Lasagna)
vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Tänud, Leena. Retsept on nüüd ka põhiandmebaasis olemas, Spargelkapsalasanje nime all (pilt ka juures). Muide - lasanjeplaatide eelnev keetmine ei ole hädavajalik. Vaadake pakilt järgi, kas konkreetse firma lasanjeplaate on või mitte eelnevalt keeta vaja ja toimige vastavalt juhistele. Külmutatud spargelkapsa asemel võib edukalt ka värsket kasutada - tükelda, pane keevasse vette ja kuumuta keemiseni (üle ühe-kahe minuti pole keeta vaja) ja seejärel nõruta.