PHILADELPHIA® KLASSIKALINE NEW YORGI JUUSTUKOOK
1 kl grahamküpsiste puru
3 spl suhkrut
3 spl võid või margariini, sulatatud
5 pakki (a 225 g) Philadelphia toorjuustu, toatmperatuuril
1 kl suhkrut
3 sl jahu
1 spl vaniljet
1 kl hapukoort
4 muna
Sega küpsisepuru, suhkur ja või; suru 23 cm lahtikäiva koogivormi põhale. Küpseta 165° juures 10 minutit.
Sega toorjuust, 1 kl suhkrut, jahu ja vanilje mikseriga korralikult läbi. Lisa hapukoor, sega hoolikalt. Lisa ükshaaval munad, mikserda madalal kiirusel peale iga muna lisamist kuni muna on segunenud.
Küpseta 165° juures 1 tund ja 5 minutit ehk kuni kook on peaaegu hüübinud, kui kasutad hõbedast koogivormi (või küpseta 150° juures 1 tund ja 5 minutit ehk kuni koos on peaaegu hüübinud, kui kasutad tumeda mittehaakuva kattega koogivormi). Libista kooku puulabidakesega vormi äärte küljest lahti; jahuta enne vormi eemaldamist. Pane 4 tunniks või üleöö külmkappi seisma.
16 portsjonit
Allikas: “Martha Stewart Living” April 2003 (Philadelphia Classic New York Cheesecake)