Cottage Pie

vana_foorum
Postitusi: 120
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
COTTAGE PIE 1 spl taimeõli 450 g sibulat, hakitud 450 g hakkliha 1 triiki spl tomatipüreed 1 triiki spl jahu 1 spl Worcestershire’i kastet 450 ml lihapuljongit 700 g kartuleid, kooritud ja suurteks tükkideks lõigatud 450 g pastinaaki, kooritud ja neljaks lõigatud 25 g võid 4 spl piima Pane taimeõli kuumakindlasse ahjuvormi, lisa hakitud sibul ja prae kergelt kuni sibul on pehme, kuid mitte pruunistunud – umbes 10 minutit. Eelsoojenda ahi 170 kraadini. Lisa vormi hakkliha ja prae kõrgemal kuumusel, segades, kuni hakkliha on lagunenud väikesteks tükkideks ja korralikult pruunistunud – umbes 15 minutit. Sega hulka tomatipüree ja kuumuta 30 sekundit. Lisa jahu ja sega kuni kõik on korralikult segunenud, seejärel lisa Worcestershire ja puljong. Lase keema ja maitsesta ohtralt. Kata vorm kaanega ja küpseta ahjus umbes 45 minutit ehk kuni liha on väga pehme ja õrn. Võta ahjust ning lase veidi jahtuda enne, kui riisud pinnalt kogu rasva. Keera ahju kuumus kuni 220 kraadini (200 kraadini ringleva õhuga ahjus). Vahepeal pane kartulid ja pastinaagid suurde soolase veega täidetud potti. Lase keema ja keeda kuni juurviljad on väga pehmed – umbes 20-25 minutit. Kui juurvijlad on keenud, nõruta nad ja pane tagasi potti vähese kuumusega pliidle tahenema. Tambi juurviljad pudruks, seejärel klopi puulusikaga hulka või ja piim. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Pane lihasegu nelja 450 ml madalasse kuumakindlasse portsjonvormi või ühte 1,7 liitrisesse ahjuvormi. Tõsta kartuli- ja pastinaagipuder lusikaga lihasegu peale. Pane vorm(id) ahurestile ja küpseta 25-30 minutit ehk kuni kartul kuldpruun ja liha särisev-kuum. Selles retseptis on kasutatud tavapärasest tunduvalt rohkem sibulat – see ei ole hea mitte üksnes hinda arvestades vaid annab lihale ka suurepärase maitse. Puljongi paksendamiseks ja hea kastme-tekstuuri andmiseks on lisatud jahu. Nõuanne: Kui pastinaaki kasutada ei soovita, asendage see u 200-300 g kartulitega. 4 portsjonit Allikas: “Good Housekeeping” (Bristish edition) November 2001 (“Cheap, Satisfying and Nutritious”) Cottage Pie