Õuna-toscakook
Põhi:
150 g võid/margariini
1½ dl suhkrut
2 kanamuna
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
3-4 kuubikuteks tükeldatud õuna
Toscasegu:
100 g võid
1½ dl suhkrut või pruunsuhkrut
2 spl nisujahu
2 spl koort
100 g mandlilaaste
Koori ja tükelda õunad. Sega suhkur ja margariin. Lisa ükshaaval munad. Lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Vajuta taigen koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.
Toscasegu valmistamiseks kuumuta või ja suhkur kastrulis, lisa jahu, koor ja mandlid. Keeda segu paksuks. Aseta õunakuubikud poolküpsele koogipõhjale ja kalla toscasegu õunte peale. Küpseta 175-kraadises ahjus 15-20 minutit.
Variant:
Kasuta õunte asemel muljutud ananassi või ananassitükke ja lisa ploomiviile või ilma kivideta kirsse. Pane need koogipõhjale ja kata toscaseguga nagu eelmises retseptis.
Allikas: "Head isu! Suur küpsetamisraamat" Suur Eesti Raamatuklubi (2001)