Waldorfi salat

Waldorfi salati retsept on pärit 1890-ndatest New Yorgis asuvast Waldorf-Astoria hotellist. Algversioon sisaldas vaid õunu, sellerit ja majoneesi, aga nüüdeks on kreeka pähklid retseptis kindla koha leidnud.
Serveeritakse tavaliselt lehtsalatipadjal.
Waldorfi salat sobib ulukiliha, lihatoitude, hakklihatoitude, linnuliharoogade lisandiks või omaette kergeks eineks.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sellerivart

300 g seemneteta viinamarju või suuri rosinaid

50 g kreeka pähkleid

2 suurt (Granny Smith) õuna

paar lusikatäit Hellmann's majoneesi

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

sellerilehti, viinamarju ja kreeka pähkleid

Valmistamine

Puhasta sellerivarred ja lõika need diagonaalselt õhukesteks viiludeks. Poolita viinamarjad ja eemalda vajadusel seemned. Lõika õunad kuubikuteks. Pane paar kreeka pähklit kaunistuseks kõrvale, ülejäänud haki jämedalt.

Sega kõik ained kergelt salatikastmega läbi ja lase salatil vähemalt pool tundi jahedas maitsestuda. Kaunista enne serveerimist kreeka pähklitega.

  • Klassikaline Waldorfi salat käib majoneesiga, ent võib vastavalt maitsele kasutada ka majoneesi-hapukoore või majoneesi-jogurti segu, sinepiga maitsestatud jogurtit, sidrunimahlaga maitsestatud jogurtit, rõõsa koorega vedeldatud majoneesi jms.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

La Châsse Merlot, Gabriel Meffre

Viinamarjasordid: Merlot

15% veinist on tammevaadis küpsenud 6 kuud.

Välimus: sügav punane, purpurse tooniga

Aroom: täidlane ja rikkalik, tunda tumedaid puuvilju, kirsse ja vürtsikust.

Maitse:     tasakaalustatud, ümarad pehmed tanniinid, küpseid puuvilju, pikk järelmaitse.

Serveerida: 16-18°C.

Tootja: Gabriel Meffre
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

CarpeDiem
postitatud 21.04.2010 16:34

Üks igiammuseid lemmikuid. Väga mõnus on ka juustuga variant sellest klassikalisest salatist.

CarpeDiem
postitatud 11.08.2015 22:53

Pilt ka:

Kritt
postitatud 07.12.2016 17:44

Minu leiutatud variandis on õun, seller, herned (soolveest), paprika ja majonees. Maitsev.

Anneli
postitatud 02.01.2019 00:46

Mida võiks selleri asemel panna. Selle maitse hakkab lihtsalt väga vastu.