Viking Line astub järgmisesse aastakümnesse uute oivaliste majaveinide valikuga

2020. a jaanuaris uuendavad Viking Line’i restoranid, baarid ja kauplused oma valikut uute majaveinidega. 2020. ja 2021. aastal on reisijatel võimalus maitsta Saksa valget ja Itaalia punast veini, kuiva Proseccot ja juba tuttavat, eksklusiivselt Viking Line’i jaoks valmistatud šampanjat.

Veinid on leidnud Viking Line'i reisijate ostukorvis oma kindla koha. Müües igal aastal üle kolme miljoni liitri veini, on Viking Line üks Põhjamaade piirkonna suurimatest veinikaupmeestest. Viking Line’i kaupluste ja restoranide kogenud personal aitab reisijatel ligi 600 valikus oleva veini hulgast leida oma lemmikud. 

"Juba praegu on nõudlus vahuveinide järele väga suur ja tundub, et huvi nende kihisevate jookide vastu kasvab jätkuvalt. Sel aastal on eriti menukad olnud roosad veinid. Püsivalt kasvab nõudlus ka valgete ja punaste veinide järele," ütles Viking Line’i tax-free ostu- ja müügijuht Kim Engblom.

Teeme reisijate jaoks meie hoolikalt valitud majaveinide hulgast uute lemmikute leidmise lihtsaks. Asjatundjatest koosnev žürii testis sadu valikuid, et leida hea hinnaklassiga kvaliteetveinid. Väljavalitutest saavad järgmisel kahel aastal Viking Line’i esile tõstetud majaveinid.

Meie uus valge majavein on Handwerk Riesling, mille on tootnud noor ja uuendusmeelne veinimeistrite kollektiiv PLOB GmbH Saksamaalt Moseli piirkonnast. Uus punane majavein Edizione Appassimento on täidlane ja puuviljane punavein Itaaliast Apuuliast. Meie uueks Proseccoks on valitud Val d'Oca Prosecco DOC Treviso Extra Dry, mis valmistatud Itaalias Valdobbiadene piirkonnas kasvavatest viinamarjadest, mis on tuntud oma kõrge kvaliteedi poolest. Oivaliste veinide valikus on jätkuvalt ka majašampanja Piper-Heidsieck Essentiel by Essi for Viking Line, mille loojaks tuntud Soome šampanjaekspert Essi Avellan koostöös Piper-Heidsieckiga. 

Uued majaveinid leiab kõikidelt Viking Line’i laevadelt alates 1. jaanuarist 2020.

Viking Line’i 2020.–2021. a majaveinid

Valge majavein: Handwerk Riesling 

Kuiva Rieslingu valmistaja on Saksa kollektiiv PLOB GmbH, mis asub Saksamaal Moseli veinipiirkonnas. Järsul mäenõlval kasvavatest viinamarjadest valmib karge ja mitmetahuline vein, mille aroom on pigem lilleline kui puuviljane. Moseli piirkonna veinid on tuntud oma kõrge kvaliteedi poolest ja põhjamaise päritolu tõttu on need reeglina kergemad ja happelisemad.

Punane majavein: Edizione Appassimento 

Täidlane, pehme ja harmooniline punavein on valminud Itaalias Apuulias. Vein sisaldab 40% Nero di Troia, 30% Primitivo ja 30% Merlot’ viinamarju. Aroomis on tunda ploomi, kirssi ja musta sõstart kakao ja vanilli nüanssidega. See täidlane, puuviljane ja harmooniline punavein sobib eriti hästi liharoogade ja juustude kõrvale.  Masseria Tagaro veinivabrik on pereettevõte, mis tegutsenud juba nelja põlvkonna jooksul. Punane majavein on müügil kergemas pudelis, mis vähendab ökoloogilist jalajälge kuni 20 protsenti.

Maja-Prosecco: Val d'Oca Prosecco DOC Treviso Extra Dry

Kvaliteetne Prosecco Valdobbiadene piirkonnast Veneetsia lähedalt eristub tänu oma kergele lillelisele aroomibuketile, meeldivale happesusele ja üldisele värskele iseloomule. Prosecco, mis on valmistatud Glera viinamarjadest (85%) ning rikastatud Pinot’ ja Chardonnay viinamarjadega (15%), sobib oivaliselt eraldi joomiseks, kuid istub suurepäraselt ka paljude kalaroogade kõrvale.


Majašampanja: Piper-Heidsieck Essentiel Cuvée Réservée by Essi Avellan for Viking Line


Essentiel by Essi on võrratult röstine Extra Brut šampanja, mis võlub oma rikkaliku iseloomu, luksusliku pehmuse ja elava maitsega. Aroomis on tunda värskeid ja kuivatatud puuvilju vürtsikate nüanssidega. See mitmekülgne ja elegantne šampanja sobib tarvitamiseks eraldi, aperitiivina või erinevate roogade kaaslasena, sobides iseäranis hästi kala ja mereandidega.

Pressiteade 29.10.2019. Fotod: Tuukka Ervasti

Sisuturundus
postitatud 29.10.2019 11:05 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid