Juustuaabits: Västerbottensost®

Eestisse on müügile jõudnud Rootsi armastatuim juust Västerbottensost®, milleta ei möödu vist ükski Rootsi kuningakoja pidulik vastuvõtt. Juustu on salajase retsepti alusel Põhja-Rootsis valmistatud juba üle 100 aasta. Iga juustupartiid küpsetatakse vähemalt 14 kuud, tulemuseks on aromaatne ja väga isikupärase maitsega juust.

Västerbottensost® sobib suurepäraselt erinevate pirukate, pastade, risotode, salatite valmistamiseks, kuid pakub maitseelamust ka nautimiseks koos veini ja hea seltskonnaga. Proovi näiteks neid retsepte Nami-Namis: sparglisalat, kiluküpsisedpunane pesto ja juustutäidisega šampinjonid.

Pressiteade
postitatud 12.06.2015 09:59 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


kizu
postitatud 03.01.2023 11:55

Kui retseptis on kasutatud Västerbottensost juustu, kuid seda ei õnnestu leida, millega võiks seda asendada?

Pille
posted on 08.01.2023 13:53

Kizu, me käisime just perega Rootsis, mul külmkapp juustu täis, sest Eestist ei leidnud enam :) Aga muidu sobivad kõik parmesanilaadsed juustud - sh Saaremaa laagerdunud juustud näiteks. Lihtsalt neil pole seda Västerbottensostile omast magusat nüanssi.