Kulinaaria alustas esimesena Eestis küpsisetainaste tootmist

Juhtivaid valmistoidutootjaid Kulinaaria OÜ alustas esimesena Eestis küpsisetainaste tootmist. Van Kooki kaubamärgi all tuuakse turule kolme sorti küpsisetainast: karamelli, šokolaaditükkidega ja kolme juustu küpsiste valmistamiseks.

"Soovitud maitsete väljatöötamiseks proovisime läbi 52 erinevat retsepti ja suurt hulka erinevaid koostisosi ning toorainet. Ainuüksi sobivaid šokolaaditükke valisime kuue pakkuja šokolaadipisarate seast. Samuti katsetasime kõikvõimalike karamellidega, nii iiriste, kõvakaramelli, karamellikastmete kui ka soolakaramelliga, kuid heakskiidu pälvinud karamellise maitseni jõudsime pehme iirise ja karamellikastme kooskõlas,“ rääkis retseptide üks autoritest, Kulinaaria tootearendaja-toidutehnoloog Margit Põhjala.

Küpsiste valmistamiseks tuleb eelnevalt külmkapi temperatuuril hoitud tainas lõigata seibideks ja küpsetada ahjus 8–10 minutit 180–200 kraadi juures kuni küpsised on soovitud tekstuuriga. Van Kooki küpsisetainaid tuleb hoida külmkapis, kaupluses leiab tainad koogiletist.

Magusat küpsisetainast saab kasutada ka toorjuustukoogi põhjana ja juustuküpsise tainast quiche’i põhjana. Samuti saab tainaid kasutada sarnaselt piparkoogitainale, rullides taigna lahti ja piparkoogivorme kasutades.

"Van Kooki kolme juustu küpsises saavad harmooniliselt ja domineerimata kokku sinihallitusjuust, kõva juust ja Eesti klassikaline riivjuust. Juustuküpsistele võib enne küpsetamist lisada särtsu tšilli või meresoolahelvestega,“ rääkis Margit Põhjala.

"Nii nagu Van Kooki küpsised valmivad ehtsast võist, kasutame ka meie küpsisetainastes ehedat võid. Kuna retseptide väljatöötamise algus jäi eriolukorra aega, siis valmisid päris esimesed maitseproovid koduköögis ning nende esimeseks degusteerimiskomisjoniks oli kaheaastane ekspert,“ rääkis Margit Põhjala.

Van Kooki tooteportfellist leiab küpsised, tordid ja nüüd ka küpsisetainad. Küpsisetainaste valmistamiseks kasutab Kulinaaria uut tootmisliini, mis võeti kasutusele kevadel valminud tootmishoones.

Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Van Kook, Selveri Köök ja Gurmee Catering. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd 300 inimesele ja ettevõtte 2018. aasta müügitulu oli 20 miljonit eurot. Kulinaaria suuremad kliendid on Selver, Tallinna ja Tartu Kaubamaja ning Olerex.

Pressiteade
postitatud 02.09.2020 16:34 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid