Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on iga suure tootmise taga tegelikult meie oma inimesed, kelle käe all valmib toit samasuguse pühendumusega kui koduköögis. Kuigi Eesti toidutööstuses on väga moodsaid tootmishooneid, toimivad need üksnes meie oma inimeste kaasabil. „Meie eesmärk on tunnustada ja tänada neid inimesi, tänu kellele on Eesti toit meid kodupoes igapäevaselt ootamas,“ ütles Potisepp.
Maia Mälberg on töötanud Salvestis ligi 50 aastat, Katrin Vernik A Le Coq’is ligi 20 aastat ning Otto Kubo Kalevis üle 60 aasta. Potisepa sõnul ühendab võitjaid lisaks pikaajalisele pühendumisele ka aastatepikkune suur panus ettevõtte käekäiku ja meeskonna vaimu püsimisse. "Nad on abivalmid, professionaalsed ja teevad alati rohkem, kui neilt oodatakse," lisas Potisepp.
Esmakordselt toimunud Südamega Tegija konkursist on Toiduliidul plaanis algatada iga-aastane traditsioon. "Kui palusime toidutööstusel esitada omalt poolt üks väärikas kandidaat, saime korduvalt vastuseks, et ühe inimese esitamine on võimatu, kuna neid inimesi on lihtsalt sedavõrd palju," ütles Potisepp.
Toiduliit valis Südamega Tegijat koostöös Eesti toidutööstusettevõtete ja avaliku hääletamise tulemusena sotsiaalmeedia vahendusel.