Toit on osa kultuurist. See, mida me sööme, milliseid maitseid me eelistame, kuidas me toitu valmistame ja ka see, kellega me sööme on kõik osa toidukultuurist, mida me sageli igapäevaselt endale ei teadvusta.
Sellel koolitusel pöörame tähelepanu toidukultuuri erinevatele aspektidele, toidust mõtlemise, selle uurimise, vahendamise ja turustamise võimalustele. Tutvume taluaianduse ajalooga ja valmistame seto pärandtoitu.
Otsime vastuseid järgmistele küsimustele:
- Miks on vaja toidukultuuri uurida ja jäädvustada?
- Kuidas mõned toiduretseptid ajast aega rännates samaks jäävad, teised aga muutuvad?
- Kuidas lavastada meeldejäävat söömaaega?
- Kuidas tõlgendada toidupärandit ja kombineerida traditsiooni uuendustega?
- Millist rolli mängib toit pärandturismis?
- Milliseid lugusid räägivad meile perekonna toidupärandist vanad esemed ja fotod?
Sihtgrupp:
kohaliku elu edendajad, kultuuri- ja haridustöötajad, toitlustusettevõtjad, toitlustusasutuste töötajad, turismikorraldajad, toitumisnõustajad, terviseedendajad, toidublogijad, kodu-uurijad.
Koolitajad:
- Ester Bardone (Tartu Ülikooli etnoloogia lektor)
- Ülle Jukk (toidukirjutaja ja blogi "Tiramisust ja Fata Morganast" autor, Jõgevamaa koostöökoja kohaliku toidu spetsialist)
- Pille Petersoo (sotsioloog ja Nami-Nami eestvedaja)
- Anneli Banner (Eesti Vabaõhumuuseumi aianduskuraator-teadur)
- Laivi Mesikäpp (MTÜ Eesti Maaturism, Eesti Toidutee projektijuht, Tervise Maitsed OÜ nõustaja)
Täpsem info Rahvakultuuri Keskuse veebilehel.