Suur töövõit: Eesti teaduslabor pälvis rahvusvahelise stipendiumi, et arendada kaerast taimseid liha alternatiive

Suur töövõit: Eesti teaduslabor pälvis rahvusvahelise stipendiumi, et arendada kaerast taimseid liha alternatiive! 

Rahvusvaheline jätkusuutliku toidu arendamise organisatsioon Good Food Institute tunnustas Eesti Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskust stipendiumiga, mis aitab TFTAKil arendada kaerast põnevaid taimseid liha alternatiive. Tegu on esimese korraga, kui Eesti ettevõte pälvib sellise tunnustuse Good Food Institute’ilt.

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus on rahvusvaheliselt tunnustatud R&D ettevõte, mis tegutseb sünteetilise bioloogia ja süsteemibioloogia valdkonnas tehes koostööd tootearenduse vallas selliste rahvusvaheliselt tuntud ettevõtetega nagu DuPont, Lallemand, Fazer, Valio, jt. Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuses GFI projekti vedav Mari-Liis Tammik ja projektitiim on väga põnevil. “TFTAKi tugevuseks on fermentatsioonitehnoloogiad. Selle stipendiumiga saame jätkata kaeravalgu fermenteerimisega, et taimses materjalis sisalduvad antitoitained lagundada. Selline lähenemine muudaks valgud paremini seeditavaks ning lõpptoote tervislikumaks,” rõõmustab Tammik saadud stipendiumi üle.

“Good Food Institute’i esindaja viibis eelmisel sügisel Tallinnas toidukonverentsil Food Innovation Summit, mil tutvus TFTAKi tööga ja oli Eesti toidulabori tegemistest väga vaimustatud,” kommenteeris TFTAKi head rahvusvahelist mainet Food Innovation Summiti projektijuht Kristina Mering. “Eestil on võimalus rahvusvahelisel areenil ka jätkusuutlike ja innovaatiliste taimsete toodete arendamisega silma paista, nagu me mitmes muus tehnoloogiavallas seda kindlasti juba teeme, TFTAKist kuuleme me kindlasti veel palju,” lisas Mering.

Toidukonverents Food Innovation Summit keskendub põnevate taimsete toodete tutvustamisele ja toiduinnovatsioonile ning toimub sel aastal 8. oktoobril Tallinnas. Konverentsil saab lähemalt kuulda ka Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse tegemistest ja kaera baasil liha alternatiivide valmistamise tehnoloogiast.

Lisainfo:
Kristina Mering
Food Innovation Summiti projektijuht
+372 5302 6886
kristina@foodinnovationsummit.ee

Pressiteade 11.02.2019 

Pressiteade
postitatud 11.02.2019 10:02 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid