Telekokk JAZZ ja tema inimesed

Kuidas sai Rainer Härmist 1990. aastate Eesti kuulsaim telekokk Jazz? Millist elu elati eelmise sajandi lõpu legendaarseimas restoranis Eeslitall? Millistes ansamblites ja kellega koos Jazz pilli mängis? Millest koosneb Jazzu kuulus barbecue-kaste?

See raamat on kokku pandud Jazzu teekaaslaste meenutustest. Tööst restoraniköögis ja sellega kaasnevast stressist ning alkoholist, aga ka lõbusatest juhtumistest räägivad avameelselt Jazzu sõbrad, õpingu- ja töökaaslased. Bändide Sundowners ja Who Cares tõusust ja hääbumisest jutustavad Jazzuga koos musitseerinud sõbrad. Jazzu barbecue-hobist ja -võistlustest pajatavad BBQ Symphony liikmed. Eemale pole jäänud ka Jazzu lähedased. Abikaasa Aile, pojad Aaron Thor ja Mattias, vend Silver ning onu Peeter toovad lugejateni teleekraanil alati säranud Jazzu koduse poole.

Raamatu lõpust leiab Jazzu toitude retseptid koos piltidega.

"Kulinaaria on kunst. Ja nagu kõigi kunstivaldkondade puhul on ka siin õnnestumise mõõduks tulemus. Tulemus, mille taga on looja. Meister. Kokk, kelle tegemisi jälgides võid sa ühe hetke jooksul mõista toiduloomise olemust. Nagu oli mul võimalus seda paar korda tajuda, seistes köögis toimetava Jazzi kõrval. Kui sai kohe selgeks, et tegemist on oma alale tõeliselt andunud meistriga."
David Vseviov, ajaloolane

"Raamat, mida käes hoiad, võiks olla kohustuslikuks lugemiseks noortele, kes on otsustanud sukelduda kokandusmaailma, et aidata neil mõista eesti toidukultuuri arengut kokandusmaastikul tegutsenute silmade kaudu."
Angelica Udeküll, peakokk

Kirjastus Varrak, 2020
Koostanud: Ene Ojaveski
216 lk

Pressiteade
postitatud 15.05.2020 17:17 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid