Tee ise: mandlipiim

Mandlipiim on maheda mandlimaitsega jook, mis asendab roogades kenasti lehmapiima. Hea neile, kes tavalist piima juua ei saa.

Retsept vajab kooritud mandleid, mida saab poest osta, aga hulga odavam on osta tavalised, koorimata mandlid ja need ise ära koorida. Kuidas koorida mandleid, loe siit.

Väljatulek: u 5 dl

  • 200g kooritud mandleid
  • leotamiseks 500 ml vett
  • piima tegemiseks 500 ml vett
  • maitseks veidi vanillisuhkrut

Pane mandlid külma vette ja lase 24 tundi liguneda.

Ligunenud mandlid kurna, loputa korraks vee alt läbi ja pane köögikombaini või kannmikserisse. Lisa pool liitrit vett ja purusta, kuni mandlid on peened. Seejärel kurna segu läbi kahekordse marli ja pigista võimalikult kuivaks. 

Maitsesta soovi korral (vanilli)suhkruga, säilita külmkapis.

Mida teha mandlipiima tegemisel alles jääva mandlipuruga?

Allesjäänud mandlipuru saab ära kuivatada ja erinevates (gluteenivabades) küpsetistes jahuna kasutada. Kuivatamiseks pane mandlipuru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja ühtlaselt õhukese kihina laiali. Aseta plaat u 60°C ahju, jäta ahjuuks irvakile (pane näiteks puulusikas ahjuukse vahele) ja kuivata mandlipuru aeg-ajalt segades 30-60 minutit, kuniks kõik käe all kuiv tundub. Lase jahtuda, säilita õhukindlas purgis.

Postitus ilmus esmalt Martiina blogis "Tegemisi-toimetusi".

Proovi mandlipiima nendes retseptides:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 05.05.2013 23:38 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid