Kanepipiim on üks „pähklipiimadest“, mis sobib joomiseks hästi neile, kes tavalist piima ei talu. Kanepipiima tegemine on väga lihtne ja kiire, maitselt on piim rammus, aga kerge mõrkja kõrvalmaitsega. Kuna kanepiseemned sisaldavad palju erinevaid aminohappeid, omega-3 ja omega-6 rasvhappeid, vitamiine ja mikroelemente, on kanepipiim äärmiselt kasulik jook!
Väljatulek: u 5 dl
Pane kanepiseemned, vesi ja sool kannmikserisse ning töötle maksimuskiirusel paar minutit. Soovi korral maitsesta vanillisuhkruga ja kurna läbi kahekordse marli (kooritud kanepiseemnete korral on jääk minimaalne, seega näiteks smuutide tegemiseks kurnama ei peagi).
Retseptis on kasutatud kooritud kanepiseemneid, aga piima saab valmistada ka koorimata seemnetest. Viimaselt juhul tuleb jook kindlasti läbi marli kurnata, kuna kanepiseemnete kõvad kestad jäävad piima sisse!
Postitus ilmus esmalt Martiina blogis "Tegemisi-toimetusi".
Kasuta kanepipiima: