Kevadeks kergemale menüüle: Tallinnas algab taimetoidukuu

Täna algab Solaris keskuses taimetoidule pühendatud kuu, kus 12 kohvikut ja restorani kutsuvad inimesi üles sööma rohkem taimset toitu ning on sel puhul loonud erilised lihavabad menüüd.

“Viimastel aastatel on pealinna toidukohtades selgelt suurima arenguhüppe teinud taimetoidumenüüd, mis näitab, et eestlaste huvi ja nõudlus taimsete toiduvalikute vastu on selgelt kasvanud,” selgitas Solaris keskuse turundusjuht Kristiina Kullo, miks pühendatakse terve kuu just taimetoidule.

“Kevad ei pea tähendama ainult vorsti- või šašlõkihooaja algust, vastupidi, see võib olla hoopis aeg, mil oma kehale kergema ja tervislikuma toidu näol puhkust anda.”

Seda, et eestlaste toidulaud on sarnaselt muule maailmale muutumas ning et taimetoit pole enam niši- vaid pigem igapäevakaup, tõdeb ka Solaris keskuse toidupoe Delicé juhataja Maire Põldsalu. “Eriti jõulise hüppe on teinud valmis vegantoodete müük ja kuna need on tihti ka ilma lisatud suhkru ja säilitusaineteta, siis eelistavad neid ka lihtsalt tervislikult toituvad kiire elutempoga linnainimesed,” selgitas Põldsalu ning lisas, et nende poe hitt-tooted on näiteks vegan-kartulisalat, vegan-rosolje, kikerherne hautis ja –salat ning maiasmokkade lemmikud vegan Snicers ning vegan-kräsupea.

Solarise taimetoidukuul leiavad endale meelepärast ka põhimõttekindlad liha- ja piimatooteid vältivad veganid, keda on Emori andmetel Eestis kõige rohkem just 15-29-aastaste seas.

Taimetoidukuust võtavad osa Solarise kohvikud Komeet, Bliss, Gustav, Reval Café, Fafa’s, restoranid Chi, Lido, Mint Leaf, Tokumaru, Vapiano, mahlabaarid Boost ja Blender.

Pressiteade 12.4.2018

Pressiteade
postitatud 21.04.2018 08:29 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid