Rannarootsi gluteenivaba lihaverivorst rikastab pühadelauda

Rannarootsi Lihatööstuse uus lihaverivorst lubab klassikalise jõuluroaga maiustada ka neil, kel on mure gluteenitalumatusega. Lisaks on Rannarootsi talviste maitsete seas erinevaid lihalõike ning praade.

 

Rannarootsi Lihatööstuse arendusjuhi Peep Rahuoja sõnul on uus lihaverivorst täielikult tangainete vaba ja sobib kõigile verivorstisõpradele. „Kuna üha enam inimesi jälgib oma toitumist ja gluteenivabad toidud on teistes kategooriates osutunud väga populaarseks, tõime jõuludele mõeldes poelettidele  gluteenivaba lihaverivorsti. Nüüd saavad kõik rahus verivorsti süüa,” lisas Rahuoja.

 

„Sel aastal on uute maitseelamustena valikus veel verivorst suitsupeekoniga, kartulikäkk singiga, maitsestatud koodilõigud, maitsestatud peekonilõigud, seapraelõik kondiga ja dekooriga ahjupraad seavälisfileest,“ ütles Rahuoja. „Kogu talvehooaja parimad palad on esindatud.“

 

Rannarootsi talvetoodete valikus on koodi- ja peekonilõigud, mis valmivad kergesti ja on juba lõigatud parajateks portsjoniteks. „Kiire elutempo juures on oluline, et toit oleks kvaliteetne, maitsev  ja valmiks kiiresti.  Nii on meie eesmärk tuua kokkajateni erinevaid maitseid, mida kerge vaevaga õhtu- või lõunasöögi lauale tuua,“ kommenteeris Rahuoja. Rannarootsi talvetoodete seas on siiski ka klassikalised seapraed, mille küpsemine võtab veidi enam aega. „Eks kokkamine on omaette kunst ning mõned kunstiteosed valmivadki kauem,“ muheles Rahuoja.

 

Rannarootsi talvetoodete valikus on sel aastal 23 erinevat praadi, veri-, toor- ja grillvorsti. Lisaks uutele maitsetele ootavad taasavastamist eelmiste aastate lemmikud ning Jõulutoode 2014 parima jõuluprae tiitliga pärjatud Teriyaki seapraad.
 

Rannarootsi uued talvetooted:

 

Gluteenivaba lihaverivorst

Rannarootsi uus lihaverivorst ei sisalda tangaineid ja on seega gluteenivaba.  Nii saavad 330-grammises pakendis liharikaste verivorstidega jõulude ajal maiustada ka need, kes gluteeni ei talu.

 

Verivorst suitsupeekoniga

Verivorst suitsupeekoniga on just see, mis muudab talvise jõululaua ehedaks. Odrakuupidega prisked verivorstid koos suitsupeekoniga sobivad klassikalisele jõululauale ning serveerimiseks on parim lisand klassikaline pohlamoos. Verivorstid on pakendatud 500-grammisesse pakendisse.

 

Kartulikäkk singiga

Kartulikäkk singiga on mõnus suutäis, hea lisand seapraele ja teistele jõuluroogadele. Lõika kartulikäkk 0,5 cm paksusteks viiludeks ja prae seejärel 6-8 minutit pannil mõlemalt poolt. Pruuniks praetud viilude juurde sobib eriti hästi hapukoor.

 

Maitsestatud peekonilõigud

Maitsestatud peekonilõigud on rammusad ja sobivad rohkem peolauale kui hommikusöögiks. Jämedad peekoniviilud on pakendatud maitsva marinaadiga vaakumpakendisse. Peekonilõike on hea serveerida koos verivorstide, hapukapsa ja pohlamoosiga.

 

Maitsestatud koodilõigud

Koodilõigud on Rannarootsi sinu joaks juba parajateks portsjoniteks lõiganud. Koodilõigud teeb eriliseks sinepi ja astelpaju marinaad. Serveerimiseks sobib tatar ja roheline sibul.

 

Seapraelõik kondiga

Seapraelõik kondiga on maitsev kooslus sea abaliha tükist ja sinepi ning astelpaju marinaadist. Praelõik kondiga peab küpsema 90 minutit 180C juures sisetemperatuurini 72.

 

Dekooriga ahjupraad seavälisfileest

Klassikalises marinaadis dekooriga ahjupraad seavälisfileest on maitsev ja kosutav täiendus igale jõululauale. Ahjus kaunilt pruuniks küpsetatud prae juurde sobivad kõige paremini klassikaline ahjukartul ja praeleem.

 

Pressiteade
postitatud 28.10.2015 14:34 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid