Silverspooni tegevjuhi Marje Hallik-Wilsoni sõnul registreerus konkursile rekordiline arv toitlustusasutusi ehk ligi sada erinevat restorani, kohvikut ja pubi üle Eesti. Konkursil osalevate toitlustusasutuste info on konfidentsiaalne, et säilitada erapooletust. “Taaskord suurepärane tulemus ja me meie hindajad ootavad põnevusega, et oma tööd alustada,” lisas Hallik-Wilson.
Hindamine toimub kaheksas erinevas kategoorias – fine dining, pererestoran, rahvusköök, Eesti köök, parim gastropubi ja parim kohvik, casual dining ning tänavatoit – et oleks võimalik hinnata sarnase eesmärgiga toitlustusasutusi. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.
Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel tasuta õiguse a la carte menüüle; ühele kokteilile, veinipokaalile või õllele ja mittealkohoolsetele jookidele.
Silverspooni teeb eriliseks see, et konkursil on hindajateks erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Koolituse läbinud hindajate hulgas on nii foodies’i, toidunautlejaid, aga ka lihtsalt sagedasi restoranikülastajaid. Nemad kokku hindavad just seda, mis on inimestel väljas söömisel oluline.
Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. “Hindajad täidavad põhjaliku, 50 küsimusega ankeedi, mille nad edastavad digitaalselt otse sõltumatule audiitorile firmasse PriceWaterhouseCoopers. Nemad omakorda loevad punktid kokku ja edastavad tulemused vahetult enne auhinnagaalat korraldajatele,” selgitas Hallik-Wilson.
Silverspooni konkursi võitjad kuulutakse välja 2017. aasta sügisel. Kõik konkursil osalenud toitlustusasutused saavad hiljem ka reaalset tagasiside oma tootele ja teenusele.
Konkursi korraldajad jätkavad “Noore Koka Fondi” toetuse kogumisega. Eesti tippkokkadest koosnev meeskond valib üle Eesti välja ühe noore koka, kes saab võimaluse minna ennast täiendama Michelini tärni restorani peakoka Pekka Teräva käe alla Helsingisse.
Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Andres Peets. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov. Silverspooni konkurssi toetavad audiitorfirma PriceWaterhouseCoopers, Advokaadibüroo Sorainen, Bardinet SAS, Eesti Kulinaaria Instituut, Malmgårdin Panimo, ja Paulig Coffee AS.
MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal eesmärgiga edendada ja premeerida kulinaarseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.
Pressiteade 3.5.2017