Salvest paneb purki 1300 tonni kapsaid

Salvest ostab sel aastal Eesti köögiviljakasvatajatelt kokku ligikaudu 1300 tonni kapsaid.

Salvesti turundusjuht Aulike Miljandi sõnul on kapsaste tootmine täies hoos ja selle aasta saagi üle saab ainult rõõmu tunda. "Viimastel aastatel oleme stabiilselt kokku ostnud 1000-1300 tonni kapsaid, mis tulevad Eesti põldudelt." Ta lisas, et sel hooajal leiab poelettidelt traditsioonilised tooted nagu praekapsas, praekapsas porgandiga ja mulgikapsas. Lisaks neile kasutatakse kapsast ka suppides. "Meie liinidelt jõuab tänavu poelettidele umbes 1,2-1,3 miljonit purki kapsatooteid ehk sisuliselt üks purk igale eestimaalasele," lisas Miljand võrdluseks.

Salvesti müügistatistika andmetel on kapsatoodete müük aasta-aastalt kasvanud. "Näiteks eelmisel aastal osteti neid 2014. aastaga võrreldes 7,5% rohkem,” ütles Miljand. Kuigi kapsasegmendis on rõhk Eesti turul, siis vaadatakse ka piiri taha. "Eelmisel hooajal alustasime hapukapsa proovipartii ekspordiga Soome, mis osutus edukaks. Sellest sügisest on meil juba püsileping," lisas turundusjuht.

Kapsakasvataja Lenno Koddala tõdes samuti, et tänavu on olnud väga hea kapsa-aasta. "Olime alles üht saagipartiid korjamas, kui juba uus peale tuli," ütles Koddala ja selgitas, et selle aasta suvi oli kasvatamiseks väga sobilik. "Peale jaanipäeva tulnud niiskus mõjus hästi. Juba augustis oli näha, et sel aastal on saagikus hea. Kapsas tahab pigem jahedamat, umbes 20kraadist temperatuuri," lisas ta.

AS Salvest on 1946. aastast Tartus tegutsev tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Ettevõtte jaoks on juba algusest peale olnud oluline oma tootmises kasutada võimalikult palju kodumaist toorainet ning tootearenduses järgida eestimaalaste maitse-eelistusi. Salvesti tootevalikusse kuuluvad supid, erinevad köögiviljahoidised, moosid, lastetoidud, majonees, kastmed jpm. Eestis on toodetel kasutusel kaubamärgid Salvest, Põnn, Meie Mari, Mahlakas ja 3MIN. Ettevõte annab tööd ligi 160 töötajale. Salvestile on omistatud ISO 9001:2008 kvaliteedisertifikaat ja ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaat.

Pressiteade 21.10.2016

Pressiteade
postitatud 21.10.2016 21:00 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid