Rakvere talvepraadide staariks on maailmas ülipopulaarsed rebitavad lihad

Talve saabudes valivad eestimaalased toidukorvi üha toekamaid roogasid, mistõttu on Rakvere lihameistrid selleks hooajaks välja tulnud innovaatiliste ja ülimalt mugavate eelküpsetatud liharoogadega. Talveseeria soosikuteks tõotavad saada rebitavad sea- ja veiselihast praed, kodust pühadeootust aitab luua vanaema ahjurull hapukapsaga, pidulikule lauale sobib luksuslikult mahlane seasisefilee toorsuitsupeekoniga küpsetuskarbis ning traditsioonilist pühadetunnet loob klassikaline seavälisfileest ahjupraad. 

Rakvere brändijuhi Triin Lõokese sõnul on talviste uudistoodete väljatöötamine alati põnev aeg. "Hitt-toodete loomine on väljakutse, mille saavutamiseks on ühelt poolt vaja jälgida tarbimistrende, teisalt hoida aga tootevalik piisavalt tuttavlik ja kodune," sõnas Lõoke.

"Näiteks on eestimaalaste seas üha kõrgemas hinnas liha väärttükid, millele rõhusime ka Rakvere talviseid ahjupraade välja töötades. Kvaliteetse tooraine ning ehedate maitsete kõrval püsivad tootearenduse kesksete märksõnadena mugavus ja toidu valmistamise kiirus. See tõstab esiritta erinevad eelküpsetatud ja maitsestatud ning marineeritud liharoad, mille abil kerge vaevaga maitsev toidulaud katta," kommenteeris Rakvere brändijuht.

Viimase hulka kuulub Rakvere talvetoodete lipulaev, Rakvere eelküpsetatud toodete sarja lisandunud rebitavad lihad. "Sarja kuulub kaks hõrku praadi, mis on üle kuue tunni madalal kuumusel ülimalt pehmeks ja mahlaseks küpsenud. Valikus on täidlase maitsega antrekoodist valminud veisepraad, mis on tänu küüslaugule ja punase veini marinaadile külluslikult pidulik. Sea abatükist valmistatud rebitavale seapraele lisavad aga hõrke maitsenoote röstitud sibulad, valge veini äädikas ja tomatikaste," kirjeldas Lõoke.

Rakvere eelküpsetatud rebitavad praed vajavad koduköögis soojenemiseks kõigest paarkümmend minutit ja sobivad serveerimiseks nii terve tükina, viiludena kui ka rebitud kujul võileiva vahele või salatisse. Tuleb vaid fantaasial lasta ennata, võimalusi on lõputult.

Rebitava liha kõrval jõuab poelettidele ka mugavas küpsetuskarbis mahlane ja kergelt suitsuse mekiga seasisefilee, mis on mähitud õhukestesse ameerikapärase toorsuitsupeekoni viiludesse. Jõulukuulutajana üllatab tarbijaid läbikasvanud seaküljetükist valmistatud vanaema ahjurull, millel on põnev praekapsatäidis. Klassikaliste maitsete austajaid rõõmustab seavälisfileest ahjupraad, mille muudab eriliselt nauditavaks kamara pinnale lõigatud ruudustik, mis ahjus mõnusalt krõbedaks küpseb.

Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. AS HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert, mis toodab, turustab ja müüb tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani klientideks on jaemüügi-, tööstus-, toitlustus- ja ekspordisektorid ning kontserni koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades. HKScan ekspordib oma tooteid peaaegu 50 riiki. HKScani netokäive 2015. aastal oli 1,9 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 400 töötajat.

Pressiteade
postitatud 16.11.2016 16:09 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid