Rakvere tooteid valmistava HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul mõjutab tarbijaid üha enam ostuotsuse tegemisel see, kui vastutustundlikult suhtub tootja oma toodete valmistamisel ja pakendamisel ümbritsevasse keskkonda. “Ökoloogilise jalajälje vähendamiseks oleme aastaid panustanud tootmisseadmete ja -tehnoloogiate kaasajastamisesse ning töötame igapäevaselt selle nimel, et uued tooted oleksid võimalikult keskkonnasäästlikud,“ selgitas Mere.
Rakvere uuenduslike pakendite valmistamiseks kulub kuni 71% vähem materjali. Lisaks võtab uudne pakend logistikaahelas vähem ruumi, võimaldades korraga transportida kaks korda rohkem šašlõkipakendeid kui varasemalt ämbrite puhul ning see vähendab omakorda oluliselt süsihappegaasi emissiooni. Samuti aitab uus pakend vähendada tekkivat prügi kodudes.
„Tagamaks šašlõkitoodete ühtlasem kvaliteet, on kõikide uude kotti pakitud šašlõkkide lihakuubikud lõigatud meie lihameistrite poolt käsitööna,“ rõhutas Rakvere brändijuht Triin Lõoke. "Algava grillihooaja puhul on loodussäästliku kuue saanud viis seakaelakarbonaadist ja -tagaosalihastest valmistatud šašlõkki. Uutest maitsetest on turul American tammesuitsuses marinaadis šašlõkk ja Lihakas šašlõkk. Samuti leiab tarbija uuest mugavast pakendist eestimaalaste kauaaegsed lemmikšašlõkid, tõelised klassikud äädika-, keefiri- ja kaukaasiapärases marinaadis," lisas Lõoke.
Rakvere tooted kuuluvad AS HKScan Estonia tootevalikusse. AS HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. HKScan on Põhjamaade juhtiv lihaekspert, mis toodab ja turustab tugevate kaubamärkide all kvaliteetset ja vastutustundlikult toodetud sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. HKScani kliendid on jaemüügi ja toitlustusega tegelevad ettevõtted, tööstused ning ekspordisektorid. Meie koduturud asuvad Soomes, Rootsis, Taanis ja Baltimaades, ekspordime oma tooteid pea 50 riiki. HKScani netokäive oli 2017. aastal 1,8 miljardit eurot ja kontsernis töötab ligikaudu 7 300 töötajat.
Pressiteade 10. mai 2018