Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni presidendi Kristjan Markii sõnul on Tõmmu 2011 aroom ilus ja ta näeb selles ka pikema säilitamise potentsiaali. “Maitses on tunda rosinaid ja kuivanud mustsõstraid, samuti sarapuupähkli tumedat kesta,” rääkis Markii degusteerimisel. Tippsommeljee sõnul sobib Tõmmu 2011 kõige paremini šokolaadidessertide ja leivasupi kõrvale, aga seda dessertveini võib nautida ka iseseisvalt.
Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul ei valmi Põltsamaal aastakäiguveine kaugeltki igal aastal. “Aastakäiguvein eeldab head aastat ja väga head saaki. Kuus aastat küpsenud Põltsamaa Tõmmu on täidlase aroomi ja tugeva karakteriga aastakäigu ehk vintage vein. Nagu ikka, on tegu piiratud kogusega ehk ühe vaadiga, mis on villitud 14 500 pudelisse. Iga pudel on nummerdatud ja omab seetõttu ainulaadset väärtust ka veinikollektsionääridele,” selgitas Viilol.
Põltsamaa veinitootmise traditsioon sai alguse 1920. aastal, mis teeb ligi saja-aastasest Põltsamaa veinitehasest vanima kodumaise puuvilja- ja marjaveinide tootja Eestis. Põltsamaa veinisortimenti kuuluvad vahuvein, toidu juurde sobivad veinid, dessertveinid, aastakäiguveinid, glögid ja kuiv õunasiider. Põltsamaa veinid on kaitstud geograafilise tähisena ja kuuluvad enamiku Eesti parimate restoranide veinikaartide valikusse.
Pressiteade 12.7.2017