“Oleme laulu- ja tantsupeolistele süüa valmistanud 2007. aastast. Tänavu pakume noortele traditsioonilisi lemmikuid ehk seljankat ja hernesuppi, aga lisasime ka ühe lihata leeme köögivilja-nuudlisupi näol,” rääkis Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol. “Juuni lõpus algava peo supipõhi valmib juba maikuus, sest praegu saame veel kohalikelt tootjatelt kvaliteetset kodumaist köögivilja, paraku juunis värsket Eesti kartulit, porgandit ja sibulat saada pole,” selgitas Viilol.
Lisaks Eesti köögiviljale kasutab Põltsamaa Felix suppides kodumaist liha ning kõik supid on säilitusainetevabad ega sisalda kunstlikke maitse- ja lõhnatugevdajaid. Peosupid valmisid Põltsamaa suurtes supikateldes, neid säilitatakse sobilikul temperatuuril kuni juuni lõpuni. Vahetult enne laulu- ja tantsupidu liigub supipõhi Tallinna lauluväljakule ja Kalevi keskstaadionile, kus naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased valmistavad sellest peoliste toidu.
Ametlikest peosuppidest saab osa ka laiem publik, sest populaarsed peosupid Laulupeo seljanka, Tantsupeo borš, Rahvaviisi rassolnik, Labajala hernesupp ning Segakoori frikadellisupp on alates maikuust leitavad poelettidelt üle Eesti.
Põltsamaa on XII noorte laulu- ja tantsupeo suurtoetaja ning pikaajaline laulu- ja tantsupidude toitlustaja aastast 2007. Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.
Ohh, süda rahul - piigadel kõht täis ja meel hea :)