Põltsamaa Felix paneb purki 900 tonni kõrvitsat

19. septembril kõrvitsahoidiste tootmisega algust teinud Eesti juhtiv toiduainete ja hoidiste valmistaja Põltsamaa Felix ostab sel aastal Eesti kasvatajatelt kokku 900 tonni kõrvitsat.

“Kuigi kõrvitsa kasvuperiood on olnud sademeterohke, võime olukorraga rahule jääda – saak on olnud tänavu väga hea,” ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol, kelle sõnul alustatakse tootmisega täna. Ettevõte ostab kõrvitsat kokku kümnelt erinevalt kasvatajalt Jõgeva, Lääne-Viru, Viljandi, Pärnu ja Tartu maakondadest.

Uudistootena toob Põltsamaa Felix tänavu turule Maalehe 2015. aasta hoidistekonkursi võidutöö retsepti alusel loodud Põltsamaa kõrvitsa-astelpaju salati. “Uus toode toob lauale täiesti uue vaatenurga ja maitsekombinatsiooni, mis kindlasti paljude südamed võidab. Riivitud kõrvits annab värske salati sarnase krõmpsu konsistentsi; sidrun, kaneel ja ingver teevad maitset särtsakaks ning eestimaine astelpaju lisab kodusust ja tervislikkust – on ju tegu teada-tuntud kodumaise supermarjaga,” kirjeldas Viilol uut kõrvitsa-astelpaju salatit.

Uus toode sobib Viiloli sõnul hästi erinevate praadide kõrvale – liha, verivorstid, pasta jm. “Sellest saab kindlasti selle aasta uus hitt ka jõululaual!” lisas Viilol. Põltsamaa kõrvitsa-astelpaju salati esmaesitlus toimub juba järgmisel laupäeval, 24. septembril Olustveres toimuval hoidistemessil, kus presidendi valimisega samal ajal valitakse ka selleaastased hoidistekonkursi võitjad.

“See on esimene koht, kus eelmise aasta võidutööd maitsta saab. Ootame kõiki huvilisi järgmisel laupäeval Olustvere hoidistemessil Maalehe telgi juures,” kutsus Viilol.

Põltsamaa kõrvitsa-astepaju salat on valmistatud Eestis kasvanud kõrvitsast ja astelpajust. Toode on säilitusainetevaba ning on lihtsalt avatava kaanega. Poodides on uus kõrvitsahoidis saadaval alates oktoobrist.

Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.

Pressiteade 19.9.2016

Pressiteade
postitatud 19.09.2016 18:59 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid